תסמונת שניצלר. אבחנה, טיפול וגורל

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/01/2019 | 15:37 | מאת: אורלי

תסמונת שניצלר- אבחנה, טיפול וגורל אשמח לקצת מידע מה הסיכונים וגם על התרופה קינרט- למה לצפות תודה ולמעשה אם מאבחנים- איך בטוחים שזה זה בטוח?

שלום, תסמונת שניצלר היא תסמונת נדירה שמתאפיינת בפריחה, הגדלת בלוטות לימפה, כאבי מפרקים, כאבי שרירים, חום וחולשה כללית. בבדיקות המעבדה לרוב יש עדות לריבוי נוגדנים מסוג IGM. הטיפול הוא באנקינרה שהיא תרופה שמטרתה להפחית את התהליך הדלקתי בגוף. יש להיות גם במעקב המטולוגי מכיוון שעלולה להתפתח מחלה המטולוגית בהמשך ומעקב אימונולוגי. יש לתסמונת אבחנות מבדלות. כיצד נעשתה האבחנה?

04/03/2019 | 23:43 | מאת: אורלי

האבחנה נעשתה בדרך השלילה לאור סימפטומים שהיו, אך גם זו לא חד משמעית. באופן כללי הכל לא חד משמעי, אז בעיקר "שפן נסיונות".. האם אוכל לפרט להתייעץ עמך בפרטי?

מנהלי פורום ראומטולוגיה