התקף גאוט לאחר שנים של רגיעה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/01/2019 | 10:45 | מאת: י.פ.

שלום רב, אני מאובחן כלוקה בגאוט . במשך שנים ללא התקפים עקב תזונה מותאמת וללא אלוריל. לפני מס' ימים קיבלתי התקף קשה , במפרק הבוהן שנפגע בעבר. כף הרגל כולה נפוחה ובצקתית. התחלתי אתמול טיפול בקולכיצין. האם הסיבה להתקף יכולה להיות אכילה מופרזת של דברי מתיקה במשך מס' ימים? האם הנפיחות והבצקת הינם פועל יוצא של ההתקף? תוך כמה זמן הקולכיצין משפיע? תודה י.פ.

שלום בהתקף אקוטי קולכיצין פועלת באופן מהיר. התקף עלול להוביל לכף רגל נפוחה. תזונה בהחלט מהווה טריגר להתקף גאוט אקוטי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה