exams- ct, mri and blood work

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/12/2018 | 20:07 | מאת: sharon

י ד״ר אני בת 32 ובערך 4 חודשים הברך שלי מתנפחת ללא סיבה גם בזמן מאמץ ספורט וכו, וגם ללא פעילות. עשיתי מספר בדיקות דם,mri , ct שום בדיקה לא הראתה מממצאים חד משמעיים ואני לא יודעת מה עלי לעשות אני ממש אובדת עצות. אציין כי חשדנו שמדובר במחלה אוטואימונית אבל רופא המשפחה רק שלח אותי לעשות את הדברים השגרתיים. אשמח אם תוכל לכוון אותי ולתת את דעתך האם יכול להיות שע:פ התוצאות להלן מדובר בדלקת מפרקים כרונית או משהו אחר( בזמנו שלחתי את התוצאות לראמוטלוג שלא חשב שמודבר מחלה אוטואימונית) כמו כן ע״פ הבדיקות רואים שיש נוזל בברך האם ניתן לשאוב אותו או לטפל בו על מנת שאוכל לחזור לפעילות אשמח לעזרה בדיקות דם: ראה פרוט להלן הערות והסבר DNA (ds) Ab Borderline 5.0 RNP 1.5 Index 0.0 0.9 סמן - הערך מחוץ לטווח 1.5 Sm (anti Smith Ab) <0.2 RNP A 1.5 Index 0.0 0.9 סמן - הערך מחוץ לטווח 1.5 RNP 68 <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN <0.2 Anti Jo-1 Ab <0.2 Scl-70 Ab <0.2 ANTICENTROMERE Ab <0.2 SSA (Ro) SINGLE <0.2 SSB (La) SINGLE <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2 ANA PATTERN NEGATIVE ANA TITER NEGATIVE DNA Ab CONF Negative < לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאה > הערות לבדיקות ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Positive by Bioplex See IFA Confirm result ‎לרופא: הסבר באתר המעבדה DNA (ds) Ab ‎לרופא: הסבר באתר המעבדה DNA Ab CONF Confirm By IFA Crithidia כמו כן EOS % הוא 9.1. וESR היה 17 ואחרי בבדיקה אחרת היה 28 crp- בבדיקה אחת היה 0.1 ואז עלה 1.05 כל השאר הבדיקות תקינות: CREATININE LDH COMPLEMENT C4 RHEUMATOID FACTOR <12.50 בדיקת ct- נוזל בכמות בינונית בחלל המפרק מימין( בברך ימין) mri- נזול יתר תוך מפרקי עם התעבות קלה של הסינוביה.

שלום, יש לפנות לראומטולוג לבדיקה גופנית מקיפה ולשקול ניקור של המפרק - לשלוח את הנוזל לבדיקה מעבדתית והמלצה על המשך בירור מתאים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה