דלקת מפרקים זריקת דפומדרול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/12/2018 | 23:19 | מאת: מור

שלום אני סובלת מRA כבר חצי שנה, אני בשלב של כילוי תרופה מתאימה. אני לוקלחת סלאזופירין 2 גר ולקחתי פרדינזון 10 מג עד שבוע שעבר, הרופאה שלחה אותי לבצע זריקה של 160 דפומדרול . וציינה כי ברגע שעשיתי את הזריקה אני יכולה להפסיק עם פרדינזון. השאלה אם זה לא מסוכן לגוף? למרות שהזריקה גם עם סטרואידים?

שלום הזריקה היא זריקת סטרואידים לטווח ארוך יותר. מבנה הסטרואידים הוא שונה ולכן אין צורך לקחת טיפול פרדניזון בנוסף. אין לי מספיק פרטים על גילך ואילו טיפולים ניסית אולם משערת שאת במעקב ראומטולוגי מסודר והתאמת הטיפול מבוקרת.

מנהלי פורום ראומטולוגיה