שינוי תסמינים בעקבות תרופה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/11/2018 | 02:07 | מאת: לינוי

היי, מגיל 14 התחלתי לסבול מכאבים נוראיים ורק אחרי שנתיים אבחנו אותי עם פיברומיאלגיה אחר כך התחלתי ללכת לפסיכאטר שכל חודש שינה לי תרופות לקחתי בתקופה של שנה וחצי החל מסימבאלטה אלטרולט רספרדל זיפרקסה קוואטיפין מודאל אמביאן קלונקס לורייון ושום דבר לא עזר בסוף הלכתי עוד פעם לראומטולוג והוא המליץ על ויפאקס עכשין אני שנתיים לוקחת וויפאקס וזה עוזר לי עם הרגישות הגבוהה למגע , שאלתי כזאת לפני שהתחלתי בכלל עם כל התרופות סבלתי מכאבי גב שרירים וכאלו לא סבלתי משום תסמינים נוירולוגים בשנתיים האחרונות עם לקיחת התרופות יש לי נימולים ממש מציקים בגוף מן זרמים אפילו גם בלשון יש לי ובניחריים זה כבר ממש מציק לאחרונה עד עתה לא התיחסתי לזה כי אני כבר רגילה לכאבים אבל זה סוג אחר, האם זה יכול להיות תסמין עקב התרופות , כמו כן האם אם אני יפסיק וויפאקס מה שעבר לי יחזור. כמו כן נהיה לי תת בלוטת התריס האם זה קשור לפיברו . בנוסף אני נמצאת במעקב אצל פסיכאטר בלבד בגלל שזו תרופה פסיכאטרית האם מומלץ גם ללכת למעקב ראומטולוגי . תודה רבה.

שלום לך, מציעה לך להתחיל מבדיקת רופא משפחה. לבצע בדיקות דם כולל B12 וחומצה פולית. טיפול לתת פעילות בלוטת התריס, ככל הנראה יועיל להחמרת סימפטומים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה