Fmf והריון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/10/2018 | 01:36 | מאת: דוד

שלום ד"ר אני חולה בfmf, ונוטל קולכיצין. לי ולאשתי היו שלושה הריונות רצופים שנגמרו בהפסקת הריון עקב מומים במוח העוברים, מקרה די נדיר , בדקתי ואני ממשיך לבדוק האם קיים סיכוי שהקולכיצין גורם למומים כאלה ? , יש לציין שביצעו בדיקות גנטיות מקיפות והכל יצא תקין. יכול להיות ששווה לנסות להפסיק את התרופה למשך תקופה?

שלום, הנושא שהעלית דורש התייעצות, דיון ובדיקה מקיפה של הנתונים. באופו כללי, מטופלי FMF נוטלים קולכיצין במהלך ההריון למניעת התקפי FMF. מציעה לפנות לבירור נוסף ודיון מחודש אצל רופא מטפל

מנהלי פורום ראומטולוגיה