הפרשת רוק מוגברת וכאב בחצי פנים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/09/2018 | 10:02 | מאת: ענבל

שלום רב סליחה מראש על האורך, סיפורי קצת מורכב, בת 33 בריאה בדרך כלל, נוטלת גלולות למניעת הרין , קונטרולוק למעי רגיז וצרבות כרוניות, אובחנתי לפני שנה עם פיברומיאלגיה על ידי רמאוטולוג ותסמונת מפרק הלסת, יש לציין שתיהן מתונות אצלי, לפני חצי שנה התחלתי להרגיש מעט עודף רוק בפה, לא קיצוני,מעט יותר מהרגיל לא נוזל מהפה ולא בשינה, עם הרוק החלו כאבים עזים בצד ימין של הפנים, הלכתי לאף אוזן גרון, נוירולוג וכירורג פה ולסת חשוב לציין שהתלוננתי רק על הכאב ולא על הרוק, כולם אבחנו טריגמינל נוירולוגיה, שלא ניצפה בביצוע mri לאחרונה אני בולעת רוק לעיתים קרובות ומרגישה מתיחה בשרירי הפנים מעט מתקשה לבלוע את הרוק אבל נוזלים אחרים בולעת היטב, ואוכל מעט נתקע בחזה אבל זה מצב קיים מריפלוקס שאותו אני סובלת שנים, לפני שנה גסטרוסקוםיה תקינה, לפני שנה סבלתי ממצב הפוך של יובש נשלחתי לעשות מבחן שוימר שיצא שיש לי יובש קיצוני בעיניים כירורג סירב לקחת ביופסיה כי לדבריו אין יובש בפה, שאלתי היא האם יתכן שיש מחלה אוטואימונית שקשורה לכאבים מסוג זה ועודף ייצור רוק? או שאלי לפנות חזרה לנוירולוג? או לאף אוזן גרון? יש לציין שמלבד זה אין תסמינים אחרים אך הדבר מציק לי מאוד, יתכן שיכול לנבוע מחרדה?

שלום, לא נראה כי מדובר בבירור ראומטולוגי. ממליצה לך להמשיך בירור אצל רופא פה ולסת ובאם יש הימשכות של כאבי הראש - גם נוירולוג. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה