דלקת פרקים טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

31/08/2018 | 15:29 | מאת: מור

כתבתי לפני כמה ימים, אני בת 29 עוד לא אובחנתי סופית בדלקת פרקים כרונית כי כל המדדים שלילים חוץ מ crp 0.52 ויש שקיעת דם 21, אני סובלת מדלקת פרקים בכל המפרקים, קשיון בוקר, הגעתי למצב של כאבים בלתי נסבלים, טופלתי בפרדניזון 10 מג ל10 ימים ולהפסיק לחלוטין ולהתחיל פלקוניל 200 מג ליום, חזרו כל הכאבים , קישיון בוקר, כאבים וגם סוג של שרירים תפוסים, בצוואר, שחמות, בישבן, וסוג של עייפות בגלל כל הכאבים כמו כן כל המפרקים חזרו לכאב כולל לסת ואגן, הרופא שלי בחופש עד ראשום, דיברתי עם הרופאת משפחה היא נתנה לי מרשם לפרדניזון אותו מינון, לקחת במקביל לפלקוויניל, השאלות שלי הם כאלה: 1. האם אני יכולה לקחת את 2 התרופות ביחד? 2. האם הפסקה של 4 ימים עם הפרדניזון זה מותר? כלומר האם מעל 10 ימים בשימוש עם פרדניזון ידרוש לאחר מכן הפסקה הדרגתית? כי הבנתי שעד 10 ימים במינון כזה אפשר להפסיק מיידית ולא הדרגתי, מאייזה זמן צריך להפסיק הדרגתית? 3. האם הפלקוניל גורם לשרירים התפוסים? ההאם זה תקין?

לום, ניתן ליטול פרדניזון שזמן תחילת ההשפעה שלו מהיר, ביחד עם פלקוויניל שדורש מס' שבועות עד להשפעתו. את הפרדניזון ניתן ליטול מעל ל 10 ימים והתאמת המינון מתבצעת בהתאם להמלצות הרופא המטפל ובהתאם לקליניקה. תופעת לוואי של כאבי שרירים/תפוסים תוארה בעבר, אולם אינה שכיחה. באם עדיין מופיע, יש לפנות לרופא המטפל להערכה ובדיקה גופנית בשאלה של המשך הטיפול. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה