דלקת מפרקים זקוקה לחוות דעת

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/08/2018 | 19:44 | מאת: מור

שלום, אני בת 29 וסובלת כ-3 חודשים מדלקת מפרקים בכל מפרקי הגוף, ידיים, כפות רגליים, ברכיים, מרפקים ואפילו לסת, יש לי קישיון בוקר שמשתחרר מהר תוך כדי תנועה, עשיתי את כל הבדיקוצ האפשריות , הלכתי כמובן לרמאטולוג, הבדיקות יוצאות שליליות, הרופא קןרא לזה דלקת פרקים סרונגטיבי, אך הכאבים ממשיכים, התחלתי טיפול של סטרואידים ל10 ימים 10 מג , ולאחרמכן אעבור לפלקווניל 200 מג , הסטראודים עוזרים ומקלים אך לא לגמרי, היום זה היום ה11 ואני מרגישה שכל הכאבים חוזרים, האם הטיפול בפלקווניל יעזור מייד? או שישלבו לי אותו עם סטרואידים כדי להקל בכאבים? אני ממש מיואשת מכיוון שהכאבים האלה נורא מתסכלים, וקשה לי לתפקד, עוד שכל הבדיקות יוצאות שליליות, יש רק 3 סימנים שאולי כן, באולטרסאןנד שנעשה לי הרופאה ראתה מעט התחלה של שינויים, והנתונים של esr 20 mm/hr , crp 0.52 אבל קראתי במחקרים שזה אםשרי עד 1 , והומוגלובין נמוך אבל כל חיי ההמוגליבין היה נמוך, אנטי ccp היה תקין וגם RF, מזה יכול להיות???

שלום, הסטרואידים מומלצים לרוב כגשר עד להתחלת השפעת הטיפול הקבוע, לרוב לוקח מספר שבועות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה