אספירין לחולי גאוט - האם מותר?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/07/2018 | 19:29 | מאת: מוטיב

שלום רב, מטופל מזה כמה שנים באלופורין (אלוריל) 200 מ"ג ליום (חומצה אורית והתקפי גאוט). לאחרונה בשל חשד לאירוע ו- MRI מוח (מיקרואנגיופטיה) והמלצת הניורולוג, רופאת המשפחה רשמה לי אספירין (קרטיה). על התרופה ראיתי שרשום שאין להשתמש בתרופה אם אני סובל או סבלתי מגאוט. בבית המרקחת ניסו לעזור לי, בדקו במאגר (לא מצאו התנגשות) והמליצו לקחת, אבל ראיתי היסוס משמעותי. מה לעשות? האם לקחת את האספירין למרות שאני מטופל לגאוט?

שלום, אספירין במינון נמוך עלול לגרום לעלייה ברמת חומצה אורית בדם. אולם, אספירין היא תרופה נפוצה, גם בקרב מטופלים עם גאוט. יש לעקוב אחר ערכי חומצה אורית וקליניקה של גאוט. התאמת הטיפול תתבצע בהתאם ע"י הרופאים המטפלים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה