כאבים, רדימות וחולשה בשריריםזג

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/06/2018 | 11:49 | מאת: מתאו

שלום לפורום, יש לי בעיה מעט מורכבת שאני סובל ממנה מעל לשנה וחצי- אני סובל מכאבים חזקים בעיקר ברגליים, הכאבים התחילו ברגל שמאל, שהייתה גם נרדמת, כאבי גב תחתון וכו', עברתי המון המון בדיקות כולל mri מח פעמיים, emg, ניקור מותני ומיפוי עצמות, אני אמור לעבור בקרוב בדיקת mri נוספת לעמוד שדרה גבי. במהלך החודשים האחרונים הכאבים בצד שמאל נעלמו כמעט לגמרי, והחלו להופיע כאבים חזקים בצד ימין- כף רגל, ירך, ברך, שרירי הבטן, חזה, יד ימין, שכם ימין, גב, צוואר ופנים, רדימות ברגל ימים, תופעה של חום וקור משתנים, אני מרגיש הרבה פעמים כאילו אין לי רגל, בעיקר אם אני יושב על הרגל, הרגשה כאילו אני הולך בתוך חול, וחולשה של כל צד ימין בעצם, הפנו אותי לראומטולוג שאני עדיין מחכה להיכנס אליו, פניתי לרפואה אלטרנטיבית, דיקור סיני וכו' ועדיין לא מרגיש שום שיפור בכאב, אני מלווה על ידי נוירולוג מומחה מעל לשנה וחצי, כרגע ללא שום תוצאות ממשיות כיוון שכל הבדיקות הנ"ל הראו ממצאים תקינים, אשמח מאד לשמוע את חוות דעתך על מצבי, כי אני ממש אובד עצות. תודה רבה

שלום מתאו, אני רואה שאתה עובר בירור מקיף לתלונותיך והופנית ליעוצים ובדיקות רבות. ישנה אבחנה מבדלת לתלונותיך - החל מתסמונת כאב או נוירופתיה, בעיה אורטופדית עם לחץ על העצבים ויתכן גם בעיה ראומטולוגית. כמו כן יש לבצע בדיקות מעבדה מקיפות לרבות תפקודי תריס, פאנל אנמיה (חומצה פולית, B12), ספירה וכימיה מלאה כולל אלקטרוליטים. קשה לענות על כך ללא בדיקה מקיפה יש לפנות להערכה ובדיקת רופא עם כל הבירור שעברת עד כה על מנת לנסות ולהגיע למקור הבעיה ובהתאם לכך, לפתרונה. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה