כאבי גב תחתון וכאב נקודתי באגן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

15/06/2018 | 16:00 | מאת: לירן

שלום ד"ר, בן 38 בריא, פעיל ספורטיבית. ב 4 חודשים אחרונים כאבי גב תחתון בעיקר צד שמאל, מתגברים במצב סטטי (ישיבה או עמידה ממושכת). בנוסף, כאב נקודתי, לא קבוע, באיליאק קרסט משמאל, מרגיש כמו מכה שקיבלתי על העצם. הכאב מתגבר בעת לחיצה על אזור העצם, מעבר מישיבה לעמידה ובעיקר אחרי ריצה. לילות ללא כאב. ביקרתי אצל אורטופד - צילום אגן תקין, אולטרסאונד רקמות רכות העלה מעט נוזל (כ- 5 מ"מ) באזור האינסרציה של השריר לעצם, בנקודה הכואבת. לטענת ד"ר לכירופרקטיקה הכאב הנקודתי במותן נובע מהגב התחתון (לחץ על עצב). האם ביכולתך להעריך במה מדובר? האם נוזל בכמות המתוארת יכול להעיד על דלקת בחיבור שריר לעצם והאם יכול להתארך לכדי 3 חודשים? תודה רבה

שלום לירן, הכאב שאתה מתאר יכול להתאים לדלקת בגיד-בנקודת החיבור לעצם. באם בבדיקה אכן מדובר בדלקת בגיד - ניתן לנסות טיפול בנוגדי דלקת, פיזיותרפיה והמשך טיפול בהתאם לתגובה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה