כאבים קשים במפרק הירך

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

02/06/2018 | 09:16 | מאת: יונתן

שלום, שמי יונתן, בן 26, נכה צהל בגין פציעה בשני מפרקי הירך (קרעים בלברום). בזמן השירות נותחתי בארתרוסקופיה ברגל שמאל אולם לאחרונה, לאחר החמרה עזה בכאבים, ביצעתי שוב MRI ונראו אותם קרעים בלברום שכביכול תוקנו לפני כשש שנים (במפרק ימין נצפו אוסטאופיטים ובצקת מח עצם) אורתופד מומחה שבדק את כאביי אמר לי שהאבחנה אינה נכונה וכי כאביי לא נובעים מבעיה מכאנית במפרק, ועל כן שלח אותי לראומטולוג שסבר כי מדובר בפגיעה במפרק הסקרואיליאק. לטענתו, העובדה שכאביי מחמירים מאד לאחר מנוחה (קשה מאד לקום מהמיטה בבוקר, כאבים בזמן נהיגה וכו) מוכיחה כי לא מדובר בבעיה אורתופדית אלא במחלת מפרקים. אולם, בבדיקות הדם לא נמצא רכיב אוטואימוני (ANA שלילי וRF נמוך) וכן MRI במפרק האגן נמצא תקין. כמו כן, נטלתי לתקופה אטופן XL, מה שעזר מעט לכאבים העזים והשאיר רק חולשה בגפיים ומגבלה בתנועה. מה עליי לעשות? האם עדיין יכול להיות שמדובר במחלת מפרקים?

שלום יונתן, חסרים פרטים רבים בתיאור כגון האם יש לך כאבים/נפיחויות במפרקים אחרים? האם מאפייני הכאב הם דלקתיים או מכאנים? האם יש תלונות נוספות כגון דלקות עיניים, פריחות? שינויים בציפורניים? האם יש עלייה במדדי הדלקת בדם? בדיקות נוגדנים בדם (ANA RF) לא שוללות דלקת מפרקים. יש לפנות לבדיקה רפואית חוזרת... לסיכום, ממליצה לך לפנות בשנית להערכה ראומטולוגית ואורטופדית

04/06/2018 | 22:38 | מאת: יונתן

לא נמצאו מדדי דלקת בדם. השערת הראומטולוג על דלקת מפרקים הייתה לאור שלשולים כרוניים (פעם ביום) בשנתיים האחרונות, פריחה על העור ויובש בעיניים. האם יכול להיות שמדובר בתהליך ראומטי גם ללא מדדי דלקת בבדיקות דם? תודה רבה, יונתן

05/06/2018 | 07:46 | מאת: יונתן

אני אוסיף שמאפייני הכאב הם - קושי ללכת וכאבים לאחר ישיבה ממושכת ולאחר שינה. לפעמים בזמן הליכה הרגליים יכולות לכאוב מאד, אך באופן יותר ממוקד מאשר אחרי מנוחה.

יתכן גם תהליך דלקתי ללא עלייה במדדי הדלקת

מנהלי פורום ראומטולוגיה