כאבי מרפקים וברכים ימין שמאל

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

09/10/2017 | 23:57 | מאת: איציק

שלום רב, שאלה לפורום הנכבד. אני בן 46, בריא, לא לוקח שום תרופות, לא סובל ממחלות או תסמינים כלשהן, אם אני חולה אז זה ממש ולעתים רחוקות מאוד ואפילו לא זכור לי מתי זה קרה. אני אוכל בריא, ולאחרונה חזרתי לעשות ספורט, ריצה וחדר כושר. כדי להוריד ממשקלי כ 10 ק"ג מיותרים. אני לא מעשן , אבל בעבר הייתי מעשן מעט. לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים במרפקים ובברכיים ובעקבות כך הפחתתי מהספורט, ועשיתי אולטראסאונד לבירור מקור הכאב. יש לי בורסיטיס קל בברך אחת, הודגם דיפ אינפראפטלר בורסיטיס קל בברך שניה וכן הודגמה רצועה מעט בלתי אחידה, ללא עדות במרפק ימין "הודגם גיד קומון אקסטנזור בלתי אחיד הכולל בתוכו ממצא היפואקואי באורך 0.2 ס"מ: היכול להתאים לקרע חלקי קטן" אין עדות לבורסיטיס אולקרנון ואין עדות לנוזל במפרקים של המרפק. יתר הממצאים באולטרסאונד תקינים עשיתי גם בדיקות דם, כלליות והן כולם בטווח הנורמה ובנוסף, עשיתי גם את הבדיקות הבאות כדי לשלול דלקת מפרקים: תוצאות בדיקות: Rheumatoid Factor = 40 IU/mL (גבוה) C-Reactive Prot.= 0.5 mg/L (בטווח הנורמה) ESR = 8 mm/h (בטווח הנורמה) אציין כי הכאבים בברכיים ובמרפקים החלו לאחר שהתחלתי לעשות שוב ספורט. לפני כן לא היו לי שוב כאבים. כמו כן, ביחס לכאבים הללו, הם לא גורמים לי סבל, אני לא לוקח כלום להקל על הכאבים, אין לי נפיחויות או אודם באזורים הללו או תסמינים אחרים. כעת אני קצת נח מהספורט ואין לי כאבים כלל וכלל בברכיים ואני מרגיש פחות כאב במרפקים השאלה שלי היא כיצד להתייחס לתוצאה הגבוהה של RF ? מה עלי לעשות ? אין תורים זמינים ונקבע לי תור לאורתופד ולראומטולוג לעוד הרבה זמן וקשה לי להמתין כי אני בלחץ אשמח לתשובתכם המהירה תודה, איציק

שלום איציק, הכאבים אינם נשמעים ככאב דלקתי אלא יותר כאב מכאני. התמונה שאתה מתאר אינה טיפוסית לדלקת מפרקים. תשובת RF גבוהה הינה ממצא לא נדיר - גם ללא דלקת מפרקים ויש סיבות נוספות להופעת RF חיובי. כמו כן, באחוז לא מבוטל של אנשים בריאים ללא כל תלונה - תשובת RF תהיה גבוהה. ניתן להשלים בדיקת אנטי CCP שהינה יותר ספציפית לדלקת מפרקים. לציין כי אבחנת דלקת מפרקים מתבססת על תלונות קליניות ובדיקה גופנית. בדיקות המעבדה הינן בדיקות עזר לתמוך באבחנה. ממליצה להמתין לבדיקה גופנית מקיפה.

17/10/2017 | 12:15 | מאת: איציק

תודה רבה על תשובתך דר' נכבדה בנתיים הופניתי לבצע בדיקת דם ANTI CCP וצירפתי את התוצאה בקובץ. האם התוצאה תקינה ?

מצטערת, איני רואה קובץ מצורף. אתה מוזמן לכתוב את התוצאה

19/10/2017 | 22:27 | מאת: איציק

ערב טוב דר', מצורף התשובה של בדיקת המעבדה. anti CCP IgG <15.62 Units האם יש משמעות שהתוצאה מופיעה מימין לסימן > ? תודה, איציק

מנהלי פורום ראומטולוגיה