סקרואיליטיס...........

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/09/2017 | 20:53 | מאת: דיקלה

אני בת 24 אשר שוחררתי מהצבא עקב דלקת פרקים ועור בחשד למחלה אוטואימונית אך ללא אבחנה סופית. טופלתי בסטרואידים לוריד, דפסון וסלוזופרין. מאז אני סובלת מכאבי פרקים לסירוגין אך לא מקבלת טיפול קבוע. לאחרונה סובלת מכאבים חזקים באזור הישבן, המפשעה והגב התחתון. עברתי צילום רנטגן של אגן ופרקי ירכיים ויצאו תקינים אך הרופא שלח אותי גם לבדיקת MRI ולמיפוי עצמות. תוצאות הבדיקה: הודגמו שינוים ארוזיביים במפרקים הסאקרואיליאקלים דו-צדדי בעיקר בצד שמאל. הודגמה בצקת מח עצם סובכונדרלית בחלק העליון ובחלק התחתון של המפרקים הסאקרואיליאקלים בעיקר בצד השמאלי. הרחבה של המפרקים סאקרואיליאקלים באזורים מתאים ל- widening pseudo. נוזל יתר בעיקר בצד שמאל על רקע סימנים דלקתיים סינוביאלים. לאחר הזרקת גדוליניום הודגמה האדרה בעיקר בחלק הסינוביאלי תוך מפרקי ובחלק התחתון של המפרקים סאקרואיליאקלים במיוחד בצד שמאל. בסיכום: תהליך של סאקרואילאיטיס דו-צדדי יותר בצד שמאל. בדיקות דם אחרונות: C-REACTIVE PROTEIN 1.3 (ערכי מדידה 0.1-0.5) ESR- 35 (ערכי מדידה 0-11) Positive - ANTINUCLEAR Ab_(ANA) ANA TITER שלילי ב 1:160 ANA PATTERN negative 13- DNA (ds) Ab (ערכי מדידה 0-6) שאלתי היא האם סקרואילאיטיס יכול להיות כאבים אשר נכללים במסגרת מחלה אוטואימונית? מה הטיפול אשר ניתן לקבל על מנת להקל על הכאבים? האם האבחנה היא סופית או שעליי לבצע בדיקות נוספות? אשמח לקבל תשובה עד שאגיע לתור הרחוק של הריאומטולוג. תודה מראש, דיקלה

שלום דקלה, יש אבחנה מבדלת לממצאים של סקרואילאיטיס. רושם במקרה שלך (לאור מצב ממושך מלווה במדדי דלקת מוגברים וכאבי מפרקים פריפרים), כי מדובר בתהליך דלקתי. אולם לצורך אבחנה סופית, יש לפנות להערכה של ראומטולוג, לערוך בדיקה גופנית מלאה ולקבל מידע נוסף על מנת להגיע לאבחנה סופית ולהתאים טיפול בהתאם. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה