פיברומיאלגיה לא מגיבה לטיפול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/07/2017 | 10:37 | מאת: ליאונורה

בוקר טוב ד"ר נכבד/ה,אני אובחנתי עם פיברומיאלגיה לפני 6 שנים,הייתי חלק מקבוצת מחקר לטיפול בתרופה טבעית לספורטאים ולצערי מתוך כ-120 מטופלים היינו 2 שלא הייתה כל השפעה לניסיון ואז נתנו לי טרמדקס שגרם לי להמון הקאות ולכן הפסקתי לקחת,אחרי זה הריאומטולוג שטיפל בי הרים ידיים ואמר שאינו יכול לעזור לי,הייתי 3 שנים ללא טיפול כי רופאת המשפחה קבעה שזה לא פיברומיאלגיה אלא דיכאון,מאחר ולא הסכמתי איתה סרבתי לקחת תרופות פסיכיאטריות אחרות שהיא ניסתה לדחוף לי,אחרי תלונה שהעברתי למנכ"ל קופ"ח כללית הועברתי לטיפול למישהו אחר וזה קבע שיש אוסטיאוארטריטיס במצב פעיל ביותר,ריאומטואידארטריטיס במצב פעיל מאוד ולכן קיבלתי מטוטרקסט במשך כ-4 שנים רצוף,הפברומיאלגיה הוחלט לתת פריזמה כדור אחד בערב לפני השינה,הכל בסדר חוץ מהעובדה שאני לוקחת פריזמה כבר שנתיים כמעט אני לא בדיכאון ואף פעם לא הייתי,אין ת בולימיה ואני מנסה להבין למה לכל הרוחות אני לוקחת את זה כשלמעשה זה כלל לא עוזר והמצב שלי רק נעשה גרוע יותר מחודש לחודש,אני כיום נעזרת כבר בקביים להליכה מחוץ לבית מתוך פחד מנפילה,השרירים שלי כאילו לא רוצים לתפקד אבל מאוד מאוד כואבים עד כדי הרגשת צריבה לעיתים קרובות,כיום זה כבר כולל את שרירי בית החזה שכואבים לא מעט בזמן נשימה אבל אין כל התייחסות,האם באמת יש טעם לפריזמה אם אין כל שיפור מזה יותר משלושה חודשים?.

שלום ליאונורה, קשה לי לענות בצורה הולמת ונכונה דרך האתר. ממליצה לך לפנות לרופא שאת סומכת עליו ולהמשיך במעקב מסודר. בהצלחה!

מנהלי פורום ראומטולוגיה