בדיקת crp וכדורי ארקוקסיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/02/2017 | 21:33 | מאת: יוסי

היי, אני בן 37 לפני כחודשיים החלו כאבים חזקים במפרקים ונפיחות בקרסוליים ובאצבע. ביצעתי בדיקות anti ccp שיצא שלילי rf שגם שלילי. Crp מלפני חודשיים היה 20 ולפני שבועיים 9.9 לפני כשבוע וחצי הנפיחות החלה לרדת בצורה משמעותית וגם הכאבים. מבדיקה אצל הראומטולוג מלפני כשבועיים הוא אבחן שמדובר בדלקת פרקים תגובתית. אך היום ביצעתי שוב בדיקת crp שהרופאה נתנה לי בטעות... ופתאום עלה ל 22.8. יש לציין שהכאבים הולכים ופוחתים וגם הנפיחות אבל אני ממש מופתע מהתוצאה. אני נוטל מזה כשבוע וחצי ארקוקסיה 90 מ"ג יכול להיות שזה משפיע על התוצאה של בדיקת ה crp? יכול להיות שהאבחנה תשתנה בעקבות עליית ה crp ומדובר בדלקת כרונית? . אודה מאוד לתשובתכם.

שלום רב כם CRP יכול להיות מושפע מארקוקסיה ומצד שני דלקת מפרקים תגובתית עלולה להיות עקשנית ולהימשך זמן רב ואפילו להפוך לבסוף במספר לא מבוטל של המקרים לדלקת מפרקים כרונית מסוגים שונים כשהשכיח יותר היא דלקת חוליות מקשחת . הזמן הוא הבדיקה הכי חשובה כאן

מנהלי פורום ראומטולוגיה