קשיש לא מעוניין להישאר לבד בבית בחלק משעות היום

דיון מתוך פורום  גריאטריה

25/09/2009 | 08:21 | מאת: ירון

שלום, לאחרונה אחי הבכור בן 75 לא רוצה להיות לבד בבית אפילו לא לשעות ספורות במהלך היום כיוון שזה מאוד לא נעים לו. בשעות הלילה ובחלק מהשעות הוא נמצא עם אשתו. בעקרון אחי מבין היטב מה קורה סביבו ומתפקד בכבידות עם הליכון. אחי מבקש מאיתנו שנמצא אדם שמוכן להיות איתו בתשלום בכדי שלא יישאר לבד. האם זהו פתרון נכון או שזו בעיה רפואית שיש לדוגמא לטפל בכדורים ? תודה

25/09/2009 | 20:20 | מאת: אילן שפר

ירון שלום חוסר הרצון של אחיך להשאר לבד יכול לנבוע מסיבות שונות והוא בהרבה מקרים לגיטימי, אחת הסיבות השכיחות לכך היא חוסר בטחון ופחד להשאר לבד מחשש שמשהו יקרה לו והוא לא יוכל לקבל עזרה מאיש, נפילות לדוגמא, אתה מציין שאחיך מתפקד בכבדות, ייתכן שכבר נפל בעבר והוא מפחד שייפול שוב כשהוא לבד. לעיתים הסיבה היא בדידות וצורך בחברת אנשים, אני בהחלט בעד למצוא מישהו, מתנדב או בתשלום שיהיה איתו. אם הוא זכאי לחוק סיעוד, מטפל או מטפלת מטעם ביטוח לאומי יכול למלא את התפקיד הזה בשעות מסויימות. סרוב להשאר לבד בדרך כלל אינו בעיה רפואית ומובן שאין צורך בטיפול תרופתי, המצב מעט שונה אם אחיך מתעקש שרק אשתו תהיה איתו ומסרב להשאר בחברת אדם אחר. ייתכן מצב של תלות קשה בבן או בת זוג ברמה כזאת שהאדם ממש באי שקט אם בן או בת הזוג אינם לידו (ממש באותו חדר), מצב שהוא כמובן מאוד לא פשוט גם עבור בני הזוג, במקרה כזה ובהתחשב בהתנהגותו בכלל, צריך לפעמים לשקול טיפול מתאים. אני מאחל לכם הרבה בריאות וגמר חתימה טובה.

מנהל פורום גריאטריה