התנהגות של אבא בשעות הלילה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/08/2020 | 09:55 | מאת: אמיר

אבי בן 82 סובל ממחלת הסכרת הלא מאוזנת "נוטה לאכול בלילות" ומלחץ דם מאוזן אך לוקח תרופות רבות כיוון שהיה לו לחץ דם עיקש. ביום מתנהג כראוי למרות שמבלה את מרבית היום בשינה ובישיבה. סובל מהשמנת יתר לא גדולה אך הוא נמוך ועם כרס גדול,גובה 165 משקל 75. בלילות הוא כמעט ולא ישן,מסתובב כל הלילה בבית ולעיתים רבות מתהלך מתוך שינה.הוא יכול להיאחז בארון,עמוד,דלת ולישון מספר דקות ופעמים רבות הוא נופל,מה שמסכן אותו.נופל בממוצע 3 פעמים בשבוע. לעיתים הוא מתפשט במיטה ונכנס לשירותים עירום,שם עושה את צרכיו ולעיתים שוכח להתנקות.בנוסף פעמים רבות נרדם על האסלה.מוריד את המכנס לפני הכניסה לשירותים מה שגורם לו להשתין על הרצפה בחוץ. מבחינה שכלית,במהלך שעות היום הוא יכול לפתח שיחה נורמלית והא אדם אחר. נעש ניסיונות עם תרופות שינה והרגעה כגון סירקוול ובונדומרין ועוד אך זה עשה לו אפקט הפוך והתחיל לצעוק ולקלל וגם תזזתיות יתר ולא ישן עד הבוקר. לוקח אמלודיפין 10 בבוקר קדקדס-2 בוקר ו 4 ערב לוסרדקס 50,בוקר וערב קרדילוק 2.5 בוקר וערב הידרלזין 10 בוקר 30 צהריים ו 10 ערב גארדיאנס 10 בוקר מיקרופירין 100 בוקר גלוקומין 850 ערב פוסיד יום 40 ולמחרת 80 אנו מיואשים מהמצב וכל הלילה אנו רצים סביבו שלא ייפול אך לא יכולים כל הזמן.

10/08/2020 | 09:57 | מאת: אמיר

האם יש כאן אובר תרופות,האם הורדת תרופות ישפר את מצבו? היה לוקח קרדילוק 5 בבוקר והרופא הוריד ל 2.5 לפני שבועיים. האם צריך להפנותו לפסיכוגריאטר? התייעצנו עם סגן מנהל מחלקה שנתן לו תרופות אך עשה לו כאמור אפקט הפוך.

הייתי ממליץ שאבא יעבור הערכה על ידי גריאטר, שמתמקצע גם בתחום הפסיכוגריאטריה

מנהל פורום גריאטריה