מתי כדאי אשפוז יום פסיכיאטרי ושאלה לגבי נזעי חשמל?

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

23/08/2016 | 14:13 | מאת: נירית

צהריים מעולים, מתי כדאי ללכת לאשפוז יום פסיכיאטרי? אפשר ד"ר ספקטור שתספרי בכללי מה הולך שם ומתי זה כדאי?, הרי זה יום יומי ובטח שלא מתאים לאחת כמוני שיוצאת מהמסגרות ומקבלת נכות על דיכאון יש EMDR? יש CBT? יש נזעי חשמל, וכן האם נזעי חשמל זה טיפול קבוע שאטצרך כל תקופה לחזור אליו או טיפול חד פעמי הכולל מספר מפגשים מצומצם בהרדמה חלקית? אחרי זה אני אמור להגיב לטיפול תרופתי לתקופה זמנית עד שעוד פעם אצטרך נזעי חשמל או שהטיפול התרופתי יחזיק מעמד ולא אצטרך שוב פעם נזעי חשמל

30/08/2016 | 21:33 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, הטיפול במסגרת אשפוז יום מאפשר מעקב צמוד יותר של אנשי מצקוע והתערבויות טיפוליות אינטנסיביות יותר מאלו שמתאפשרות במעקב מרפאתי. הטיפול מסוג זה מומלץ במקרים בהם חומרת התסמינים של המחלה הנפשית גבוהה, יש קושי לאבחן את הבעיה ללא מעקב צמוד, כאשר יש צורך לסייע למטופל לחזור לשגרה אחרי אשפוז ו/או להכנס ולהשתב לבמסגרת חדשה שיקומית כגון הוטסל או דיור מוגן. סוגי הטיפול האפשריים באשפוז יום בדרך כלל דומים לאלו שקיימים באשפוז מלא ויש הבדלים בין מחלקות בבתי חולים / מרפאות שונות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול