מה ההבדל בין התרופות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

21/08/2016 | 13:49 | מאת: רובי

צהריים מעולים רופאה יקרה מה ההבדלים בין מרוניל אלטרול ואנאפרניל, יש דימיון ביניהם(יש שתי תרופות שזה בעצם תרופה אחת אבל תכשיר גיינרי?) ולאיזה משפחה שייכות התרופות?

22/08/2016 | 22:31 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אנפראניל ומרוניל הן למעשה אותה התרופה ומכילות את אותו החומר הפעיל. גם אנפראניל וגם אלטרול משתייכות לקבוצת נוגדי דיכאון הותיקה יותר (תכשירים טריציקליים). לתרופות מקבוצה זו יש יותר תופעות לוואי מאשר לתרופות החדשות יותר מקבוצת SSRI כגון פרוזאק, ציפרלקס ואחרות. התופעות לוואי הנפוצות של הקבוצה הישנה יותר הן ישנוניות, עליה במשקל, השפעה על פעילות הלב ויותר סיכוי לאינטראקציה עם תרופות שונות אחרות.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול