שום תרופה לא משפיעה עליי בינתיים

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

18/06/2016 | 14:47 | מאת: אחד מיואש

טופלתי בכמה וכמה סוגי תרופות ואני עדיין סובל,התרופות לא עובדות עליי מאיזה סיבה, קיבלתי פבוקסיל, ציפרלקס, אדרונקס, וולבוטרין, מרוניל, גם שילוב של ציפרלקס ואדרונקס וויאפקס, גם ויאפקס יחד עם מרוניל המינונים הועלו בכל התרופות בהדרגה עד שהיה צריך לעבור לתרופה אחרת, לאחרונה ניתן תוסף אביליפיי אך הופסק- גם לא השפיע וגם גרם לי להקאות וזיעה, התרופה ניתנה עם תרופת הרגעה בערב במינון חצי כדור. מה את תמליצי למטופל שלך במצב כזה? חלק מהדיכאון הוא שאין לי שום תקווה לגבי טיפול תרופתי, כבר מעל חצי שנה שאין שיפור במצב ואני מחליף רופאים, עד שהגעתי לפסיכיאטרית האחרונה, יש עוד סיכוי שתרופה תקל על המצב או שאני יהיה נכה כל החיים. מתי זה הזמן שאומרים הופה מיצינו את כל אפשרויות התרופות ושילובי תרופות,(מייצבי רוח/אנטי פסיכוזות/שילובי של נוגדי דיכאון), מתי הזמן שאומרים מספיק לנסות תרופות אולי לעבור לנזעי חשמל?

20/06/2016 | 16:36 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן, ישנם אנשים שלא מגיבים לטיפול תרופתי בנוגדי דיכאון או תגובתם אינה מספקת. בדרך כלל במקרים של כשלון של 2-3 ניסיונות טיפול בתרופות שונות, הסיכוי לתגובה לכל תרופה נוספת אחרת יורד. במקרים מסוג זה מאוד מומלץ לבחון סוגי טיפול אחרים כגון טיפולים פסיכולוגיים שונים, קבוצות תמיכה, שיקום. טיפול בנזעי חשמל גם הוא אמור להיות יעיל בחלק מהמקרים, במיוחד במקרים בהם מדובר בדיכאון קשה.

20/06/2016 | 19:10 | מאת: אחד מיואש

במילים אחרות את כבר פוסלת שכל התרופות לא ישפיעו עליי?

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול