סובל מכאבים כרוניים הגורמים גם לחרדות

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

17/02/2019 | 11:37 | מאת: יעקובי

אני סובל מכאבים כרוניים של התכווצויות לא מוסברות בגרון דבר שגורם לחרדה ולחץ בין היתר , ניסיתי תרופות כמו ssri snri אבל תופעות הלוואי מתסכלות במיוחד בתחילת הטיפול שמחמירות דווקא את הכאבים והתכווצויות . למרות שאני מודע לנזקים משימוש ממושך בבנזו , התחלתי לקחת קלונקס 0.5 מג ליום מחולק ל 2 מנות בבוקר ובערב , וזה די עוזר . השאלה האם ניתן לקחת תרופה שכזו לטווח ארוך של שנה לפחות עד שהכאבים יתפוגגו אם בכלל או שיש להמשיך לחפש תרופה אחרת כי הקלונקס לא מתאים לשימוש ארוך טווח ויש סיכוי גם להתמכרות ותלות ושאר דברים ?

04/03/2019 | 12:38 | מאת: ד"ר ספקטור אירנה

שלום רב, השימוש בתכשירי הרגעה מקבוצת בנזודיאזפינים חייב להיות מוגבל למספר שבועות בלבד (באופן אידאלי לשבועיים) , כאשר שימוש ממושך יותר עלול להגביר סיכוי לתחלואה נפשית כגון התמכרות, דיכאון ועוד. מומלץ לבחון דרכי טיפול נוספים להתמודדות עם הכאב ולהתייעץ עם הפסיכיאטר ומומחה לטיפול בכאב.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול