טיפול תרופתי בדיכאון וחרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

05/03/2018 | 13:10 | מאת: מיכל

לפני חודשיים ושבוע התחלתי במינון של כדור סרנדה וקלונקס ..לאחר שבועיים לא הרגשתי הטבה רק הקלונקס הרגיע לכמה שעות לאחר התיעצות עם הםסיכאטרית הוסיפה מינון..היום הגעתי ל150מ"ג ועדייין אין הקלה יש יותר חרדה מזה שהתרופה לא עוזרת ומה יהיה...?האם לתרופה גזו לוקח יותר מחודשיים?בשביל להרגיש טוב ..האם יש כדור אחר או בנוסף לסרנדה לעזור? אני לוקחת גם חומצה פולית הרופאה אומרת שזה עוזר לספיגה אשמח לקבל חוות דעת תוד

06/03/2018 | 18:45 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, במידה ואחרי 6-4 שבועות של הטיפול אין הטבה כלשהי, אפילו לא מינימאלית, לרוב לא מומלץ להשמיך ולעלות מינון אלא להחליף את התכשיר. בטיפול בחרדה הבחירה על פי הרוב היא בתכשירים אחרים מקבוצת SSRI כגון פרוזאק, סרוקסט, ציפרלקס ועוד, אך כמובן את הבחירה הספציפית נעשית ע״י הפסיכיאטר המטפל על סמך הבדיקה הפרטנית ושיקולים ספציפיים לאותו המטופל.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול