ברינטליקס - תופעות גמילה

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

09/08/2017 | 10:54 | מאת: אלכס

שלום ד"ר ספקטור, ביולי 2016 התחלתי לקחת ברינטליקס (ממינון של 5 מ״ג). עליתי בהדרגה ל-15 מ״ג. בעקבות העובדה שסבלתי מ-pruritus וחוסר תועלת מהתרופה, הורדתי בהדרגה את המינון עד שבאמצע אוגוסט הפסקתי לחלוטין. סה"כ לקחתי את התרופה חודש-חודש וחצי. כשלושה ימים מהכדור האחרון התחילו תופעות הגמילה הבאות: עצבנות, כעס, אי שקט, קושי לשבת בנינוחות, חוסר ריכוז, חוסר אנרגיה, brain zaps, שרירים קפוצים. מאז עברה כבר כמעט שנה אך אני עדיין סובל מ-"תופעות גמילה": אי שקט ועצבנות שמרגישים מלאכותיים ולא כמו שום חרדה שחוויתי, שרירים מכווצים בבטן+שכמות+צוואר, חוסר ריכוז. נראה לי שהגעתי לסוג של סטגנציה ואין הקלה בתסמינים ככל שהזמן עובר. האם נתקלת בזה בעבר? האם זה עובר? האם יש תרופה או טיפול אחר שיכולים להקל על התחושות האי-שקט? האם כדאי לחזור לתרופה? אני די נואש ומפחד שנגרם נזק בלתי הפיך. אני מאוד מתקשה לתפקד ביום-יום. אם יש לך רעיון איך לטפל בכך, אשמח לדעת. תודה מראש

13/08/2017 | 21:01 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, על אף שמדובר בתרופה חדשה שיש איתה יחסית מעט ניסיון קליני, לא סביר כי התופעות המתוארות קשורות להפסקת הטיפול בה. יותר סביר כי מדובר בתופעות חרדה ו/או דיכאון וחשוב מאוד לפנות להערכה פסיכיאטרית חוזרת כדי לשקול התחלת הטיפול החדש.

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול