דיכאון תפקודי יש מצב רוח אך לא מתפקד

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

10/05/2017 | 18:41 | מאת: ישראל

אני סובל מדיכאון תפקודי כבר 15 שנה, זאת ללא קשר למצב הרוח שהוא מטופל ע"י נוגדי דיכאון [כעת פבוקסיל] והוא בסדר. בכל זאת אין לי מוטביציה ואני מתפקד ממש רק בסיסי ועובד כשעה ביום בלבד, לא הולך לחוגים אפילו שאני רוצה ולא מצליח ללכת לחדר כושר ורק לעשות הליכות ברחוב. גם לים אני לא מצליח לסחוב את עצמי. מין קושי בהנעה. אבל יש בהחלט מצב רוח אני מדבר ואף צוחק. הרופא אומר לי שזה מסובך להוסיף תרופה נוגד"ד שעובדת יותר על החלק התפקודי כי זה הרי יוסיף גם במצב רוח, ותהיה היפומניה. היה לי בעבר היפומניה. אציין כי נשללה סכיזופרניה ודו קוטבי. אשמח לדעתאם יש איזה כיוון ולדבר עליו עם הרופא

13/05/2017 | 19:24 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן, יש כיוון אך לא בהכרח מדובר בטיפול תרופתי. במקרים בהם עם הזמן כתוצאה מהמצב הנפשי יש פגיעה תפקודית, מומלץ על טיפול שיקומי. כדאי לעבור אבחון תפקודי (בדרך כלל נעשה ע״י מרפא בעיסוק) ובהתאם לתוצאותיו לבחור במסגרת או הטיפול המתאים.

14/05/2017 | 13:55 | מאת: ישראל

אכן כך אמר לי העו"ס שיקום.. והוסיף שיקום לוקח הרבה שנים.. איך מתגברים על היאוש? למה בעצם להמשיך להתאמץ עם הפסדתי את מיטב שנותי?

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול