כשל בשפיכה ניסיתי כמעט הכל

דיון מתוך פורום  דיכאון - אבחון וטיפול

19/01/2017 | 21:48 | מאת: אלכס

היי אני סובל מדיכאון בינוני והפרעות חרדה שונות ,התפטרתי מעבודתי בגלל שקשה לי לתפקד ככה קשה להתעורר בבוקר ,מרגיש עייפות בעבודה ,הזעה מרובה ,כל המשמרת בחרדה כנראה קשור לחברתית,קשה לי לפנות לבוס וכולי... ניסיתי את כל ה ssri כולם גורמים לי לכשל בשפיכה ותפקוד מיני לקוי..למה למה למה ?? ניסיתי סימבלטה 30מג כל בוקר ,עשה אותי עייף מאד למשך שבוע ואז העייפות עברה ,ואז גילית שיש לי ויטמין d נמוך והחלטתי להפסיק סימבלטה ולראות אולי כל המצב קשור לויטמין וטעיתי ,שבוע לאחר הפסקת סימבלטה היו לי כאבים חזקים בבטן עליונה במיוחד לאחר אוכל ואז זה הפסיק לגמרי , והזקפה שלי לא חזרה לעצמה ואני כבר חודש+ מרגע ההפסקה וכנראה זה ישאר ככה לכל החיים ,הבנתי שיש תופעה של pssd( post ssri sexual (dyfunction שבהרבה מקרים התרופות עושות נזק לתפקוד המיני. השאלה שלי אילו תרופות יש למצב שלי שעדיין לא ניסיתי ואינם פוגעות בשפיכה מצידי אני יבלע סיאליס העיקר שהשפיכה לא תפגע ? אני יודע שיש אפקסור ועוד ממשפחת טריציקלים , אני מפחד לקחת אפקסור שמעתי שהיא תרופה קשה ,ולא יודע אם לחזור לסימבלטה תעזרו בבקשה אני כרגע בלי עבודה ואני חייב לטפל בעצמי כמה שיותר מהר ולחזור לעבוד אין לי אפשרות כלכלית לשבת בבית תודה.

23/01/2017 | 19:18 | מאת: ד"ר אירנה ספקטור

שלום רב, אכן, פגיעה בתפקוד המיני היא אחת מתופעות הלוואי הנפוצות של תכשירים נוגדי דיכאון מקבוצת SSRI . לנוגדי דיכאון מקבוצת SNRI כגון אפקסור וסימבלטה יש פחות השפעה על התפקוד המיני ויש לציין כי אפקסור היא תרופה יעילה ושיעור תופעות לוואי שלה אינו שונה במיוחד מזה של תרופות מקבוצת SSRI. בנוסף , ישנם נוגדי דיכאון יחודיים שלא משתייכים לקבוצות הללו כגון ולבוטרין ומירו אשר גם הם פחות משפיעים על התפקוד המיני. כמו כן, מומלץ ורצוי להתייעץ עם סקסולוג או לפנות למרפאה ייחודית לטיפול בהפרעות בתפקוד המיני לצורך הערכה ויעוץ.

23/01/2017 | 20:26 | מאת: אלכס

תודה על התשובה לוסטרל 50מג והוספת סורבון 20מג יעזור לתפקוד המיני ?

מנהל פורום דיכאון - אבחון וטיפול