תסמונת מטבולית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

19/02/2009 | 14:53 | מאת: עופר

אני בן 36 הסובל ככל הנראה מתסמונת מטבולית גובהי כ 190 ומשקלי כ105 CHOLESTEROL 201 CHOLESTEROL- HDL 39 CHOLESTEROL- LDL 116 TRIGLYCERIDES 212 בנוסף בעל כבד שומני גם אבי וגם סבי עברו התקפי לב בעבר (היו מעשנים אני לא) וסבי אף סבל מסכרת בעקבותיה איבד את 2 רגליו אני שוחה כ 3 פעמים בשבוע כ 45 דקות בכל פעם ומנסה ללא הצלחה רבה לאכול בריא בפגידתי עם רופא משפחה הוא טען כי אין צורך בטיפול טרופתי וכי עלי לשנות הרגלי תזונה שאלתי היא האם יש סיבה כל שהיא לא להתחיל בשיממוש בסטטינים או שהסיבה היחידה היא כלכלית וכנ"ל לגבי אספירין

עופר מאחר ואינני רופאה, אני יכולה לייעץ לך מניסיוני בלבד. מבחינת ערכי בדיקות הדם, הן אינן חריגות מידי. ה- LDL לפי ההנחיות לאדם בריא, צריך להיות מתחת 130 (רצוי באזור ה- 100) ואינך רחוק מכך. לא ציינת את ערכי הסוכר. הטריגליצרידים מעט גבוהים, אך תזונה נכונה היא התרופה הטובה ביותר. הייתי מציעה לך להיעזר בדיאטנית לשם כך בעיקר עקב הסיפור המשפחתי של התקפי הלב, הסוכרת וסיבוכיה ! מבחינת פעילות גופנית, האימון שלך נשע מציון, לא יזיק להוסיף אימון נוסף ו/או להעלות את משך האימון האירובי לכ- 60 דק'. טוב יהיה אם תוסיף פעילות של כוח להעלאת המסה השרירית והעלאת חילוף החומרים (טוב לניצול סוכר בגוף). בדרך כלל לא נהוג להתחיל טיפול תרופתי בגילך עם ערכים כאלה ללא מחלת לב, אך אתה יכול לפנות לקרדיולוג לייעוץ. בברכה, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני