רכיבה על סגווי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/10/2016 | 14:17 | מאת: רעות

שלום רב, האם שלושה חודשים אחרי השתלת דפיברילטור ניתן לרכב על סגווי (בשטח ישר)? תודה ,

שלום רעות רכיבה על סגווי היא מעט דומה לרכיבה על אופניים חשמליים או קטנוע אפילו. בעיקרון המאמץ הגופני אינו גבוה מאחר והכלי ממונע, אבל כמה דברים צריכים להילקח בחשבון: 1. מהי הסיבה להשתלת הדפיברילטור? במידה והמכשיר הושתל עקב אי-ספיקת לב בדרגה גבוהה, לא מומלץ לרכב על כלי שכזה (מבחינה בטיחותית). 2. האחיזה בכידון -מאמצים איזומטריים ממושכים (כגון אחיזה סטטית בכידון) אינם מומלצים לחולי לב ככלל ויכולים אף להעמיס על שרירי הכתף באזור השתלת המכשיר, לכן צריך לשים לה לאחיזה לא חזקה מידי (אך עדיין בטיחותית) ולשחרר את הידיים מידי פעם. 3. בטיחות - כמו כל כלי ממונע אחר ישנה בכנה בטיחותית לתאונות ו/או נפילות. כל מכה או חבלה לאזור המכשיר או האלקטרודות מעמידה את המכשיר ואת המושתל בסיכון. בברכת דרך צלחה ובריאה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני