דופק מקסימלי גבוה באימון ריצה בחדר כושר

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/08/2016 | 19:01 | מאת: בועז

אני בן 52 מתאמן מזה מספר חודשים בחדר כושר לא מעשן , BMI 30 בדיקות לב במאמץ טובות. לאחרונה התחלתי להשתמש במד דופק ושמתי לב שבחלק העוצמתי של האימון שלי אני מגיע למספר דקות לדופק של 184 ! בניגוד לכל החישובים התאורטיים לגילי. האם זו בעיה ? האם אני גורם לעצמי נזק? בתודה מראש

שלום בועז תודה על פנייתך. באופן עקרוני אתה צודק והדופק במאמץ נראה כאילו עובר את החישובים התיאורטיים (220-גיל), אך הם באמת רק חישובים בתאוריה. אנו יודעים שתיתכן סטייה של אף יותר מ- 20 פעימות מעל החישובים הנ"ל ולכן ייתכן וראית דופק 184. עם זאת, כדאי לזכור שלעתים המדידה עם שעון הדופק איננה מדויקת עקב בעיות טכניות של שעון הדופק. אם אתה מרגיש המאמץ אינו קשה מידי, או שאינך חש כאילו אתה בודק את הגבולות שלך ומביא את עצמך למאמצים מקסימליים, ייתכן והדופק איננו אמיתי. במידה והינך בריא בדרך כלל, הבדיקות תקינות, אינך סובל מגורמי סיכון להם יש השפעה על מאמץ(כגון יתר לחץ דם, סכרת, או חוסר פעילות גופנית קודמת)והחלטת לבצע מאמצים עצימים ומקסימליים, לא צריכה להיות בעיה עם כך. דופק גבוה הינו מדד למאמץ גופני ולבבי שאינם בהכרח דבר רע או מסוכן אם הינך מתאמן באופן קבוע וחש בטוב. בברכת כושר ובריאות

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני