דופק גבוה בזמן ריצה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/10/2015 | 14:04 | מאת: גיל

שלום אני בן 39. לאחר הפסקה של כשנה, לפני כחצי שנה התחלתי לרוץ. התחלתי מריצות קצרות משולבות בהליכה והתקדמתי לריצה של עשרה קילומטרים פעמיים או שלוש בשבוע במהירות של כ- 7 דק לקילומטר. לאחרונה קניתי שעון דופק וגיליתי שהדופק שלי מגיע ל90%, ואף יותר. וזאת למרות שבד"כ אני לא מרגיש שאני מתנשף יותר מידי או חלש לאחר ריצה. אני מתאושש די מהר ומסוגל יום למחרת לרוץ שוב. הדבר היחידי שמפריע לי זה שלפעמים במהלך ריצה יד שמאל כואבת לי בשריר ואני מיישר אותה לכמה שניות תוך כדי ריצה . האם יש בעיה עם הדופק הגבוה?

הי גיל, תודה על פנייתך. בעיקרון צריך לזכור שנוסחאות הדופק הן עדיין רק נוסחאות ויש חריגים לכל כיוון כך שייתכן שהדופק המקסימלי שלך גבוה ממה שאתה חישבת. גם אם אתה אכן מגיע ל- 90% מהדופק החזוי לגילך אין פסול בכך כל עוד אתה מרגיש טוב במהלך הריצה ולאחר סיומה. אתה מתאר שאינך מתנשף מי יודע מה, מרגיש טוב ומתאושש די מהר ואלה סימנים טובים שאכן האימון אינו מוגזם העצימות שלו. לכן, לא הייתי מתרגשת מהדופק הגבוה. אך עם זאת, התלונה שלך על הכאבים בזרוע, על אף שנראים לי זניחים ואינם קשורים ללב, כדאי להתייחס אליה. פנייה לרופא המשפחה ובקשה להפנייה לבדיקת מאמץ (ארגומטריה) יכולה לעזור לשלול משהו לבבי (באחוז די גבוה). במידה והכאבים מגיעים לאחר ריצה ממושכת (ולא בתחילתה) ייתכן וכי חלה זרימת דם מוגברת לאזור הגפה, דבר שחולף לאחר ניעור הידיים מעל הראש למספר שניות. בכל אופן לא יזיק לבצע בדיקת מאמץ מגיל 40 (כמעט גילך :) כביקורת. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני