התאמת מועד אימון אירובי ללקיחת תרופת נורמיטן

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/09/2015 | 18:52 | מאת: תומר

שלום, אני בן 37, עברתי ניתוח להחלפת מסתם בשל מום מלידה ואני לוקח נורמיטן 25 מידי בוקר. אני במעקב קרדיולוגי מידי שנה. לאחרונה חזרתי להתאמן בריצה (כ- 3 פעמים בשבוע). שמתי לב שכאשר אני מתאמן סמוך ללקיחת התרופה אני לא מצליח להעלות דופק והריצה שלי איטית יותר (דופק עד 140) לעומת אימון בערב (דופק עד 160). השאלה היא מה ההמלצה לפרק הזמן בין לקיחת התרופה לאימון? אני מעוניין באימון אפקטיבי שיאפשר הורדת משקל ושיפור שרירי הגוף והלב. תודה

שלום תומר, מתנצלת על העיכוב בתגובה. תרופת הנורמיטן הועדה לשמור על הלב שלך שלא יתאמץ במנוחה ובמאמץ בעקבות המום שלך בלב. מאחר ואינך מתאמן בספורט הישגי המשמעות של ההגעה לדופק גבוה באימון איננה גדולה. לגבי שיפור שרירי הלב והשרירים בגוף: עליך להתאמן כ - 5 פעמים בשבוע למשך כ- 45-60 דקות אימון אירובי ועוד 2-3 תרגילי חיזוק (אימוני כוח). העצימות צריכה להיות בינונית. או לחילופין, 3 אימונים אירוביים בשבוע בעצימות גבוהה יותר או למשך 60-75 דק' (ואימוני כוח כפי שהוזכרו). לגבי ירידה במשקל: לא ברור לי האם יש לך עודף משקל וכמה, אך באופן כללי הדופק הוא הכלי המלווה אותך באימון אך אינו קנה המידה למידת שריפת הקלוריות שלך. מידת המאמץ והעצימות הם הכלים לירידה במשקל. לירידה במשקל יש לבצע פעילות אירובית כ- 5 פעמים בשבוע, לפחות ל- 60 דק', בעצימות בינונית-גבוהה. כמובן לשלב תרגילי כוח המסייעים לחיזוק השרירים וחילוף החומרים במנוחה ובמאמץ ובכך תורמים גם למערכת הסיבולת של הלב ריאה. לסיכום, אתה יכול להתאמן בכל שעה של היום, דווקא עדיף שזה יהיה עדיין תחת השפעת התרופה אשר נועדה לשמור על הלב שלך ולא תמנע את היכולת שלך להשתפר. אם אתה מרגיש קושי בביצוע הפעילות לאחר נטילת התרופה (מה שלא צריך לקרות), יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי שעת נטילת התרופה ו/או המינון. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני