אימון גופני עם טרשת עורקים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/05/2015 | 10:31 | מאת: משה

יעל שלום רב, שוב חזרתי אליך, הפעם בנושא קצת שונה. אני לא בטוח אם את זוכרת אותי (הייתי אצלך באסף הרופא להתייעצות - התאמנתי בעבר בקרדיוסטייל) לכן רק אזכיר שאני בן 68 וברקע שלי ניתוח מעקפים (5 מעקפים) שעברתי לפני כ-6 שנים. לאחרונה התחלתי לסבול מכאבים חזקים ברגל ימין בעת הליכה ולאחר סידרת בדיקות, דופלר ו-MRI, נקבע שיש לי טרשת עורקים – שתי חסימות ברגל ימין, אחת מעל הברך ואחת ליד המפשעה. לאחר שנדונו אפשרויות הטיפול השונות (צינתור, ניתוח) הומלץ לי בשלב זה לנקוט בטיפול שמרני המתבטא בהליכה מרובה בניסיון להרחיב את תחום ההליכה עד לכאב, ואכן אני עושה זאת הן בחדר כושר והן באוויר החופשי. הבעיה היא שלאחר הליכה קצרה על המסלול בחדר כושר, כ-200 עד 250 מטר אני נאלץ לעצור ולנוח בגלל הכאבים החזקים. בשלב הזה אני עובר לדיווש באופניים, פעולה שהרבה יותר קלה עבורי ובה אני יכול להתמיד זמן ארוך יותר. שאלותיי הן: 1.האם פעולת הדיווש באופניים שקולה להליכה, כלומר האם היא עוזרת להשגת המטרה של הרחקת תחום הכאב? 2.לרוב, אחרי הגעת הכאב החזק, אני ממשיך ללכת עוד כברת דרך שבין 50 ל-100 מטר תוך כדי כאב. האם אני גורם נזק בעשותי זאת? 3.האם מכשירי הכוח לרגליים בחדר כושר יכולים להזיק לי? אודה להערותיך. בברכה משה

שלום משה, זוכרת אותך היטב :). אנסה לענות לשאלותייך: 1. פעולת האופניים באם נעשית למשך זמן רב יותר היא שקולה להליכה מבחינה אנרגתית וסיבולת לב ריאה. לגבי הרחקת סף הכאב, אני מניחה שניתן יהיה לראות שיפור קל, על אף שצריך לזכור שמאחר שהאימון הוא ספציפי והכאבים שלך נראים בהליכה, אתה כנראה תמשיך לסבול מכאבים בהליכה. לכן מאוד חשוב שבנוסף לאופניים חשוב מאוד שתקפיד גם ללכת כמה שאתה יכול ואני מניחה ששילוב שתי הפעילויות יתרום בסופו של דבר לשיפור הכאבים בהליכה. 2. אתה לא גורם נזק בהליכה עם כאבים, רק תדע לא להגזים ולא להגיע לכאבים בלתי נסבלים. 3. תרגילים לחיזוק הרגליים בחדר כושר יכולים לעזור בשיפור השרירים ברגליים, לסייע בהזרמת הדם ויחד עם הפעילות האירובית לתרום להפחתת הכאבים. חשוב שתבחר בתרגילים שאינם מכאיבים לך, רצוי תרגילים ייעודיים כגון סקווטים, חשוב שתתייעץ עם המאמן בחדר הכושר. בברכת כושר ובריאות! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני