הליכה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

29/01/2015 | 19:38 | מאת: RACHEL

בת 54. יש לי לחץ דם גבוה. התחלתי טיפול תרופתי אבל עדיין לא תקין. התחלתי לעשות הליכות על מכשיר. עד איזה מהירות מותר לי ללכת? האם אני צריכה להגביל את המהירות? או להגביל את הזמן בו אני הולכת?

שלום רב, כל הכבוד שהתחלת לבצע פעילות גופנית, היא אכן יכולה לתרום לך באיזון לחץ הדם. בעיקרון אם את עדיין לא מאוזנת, חשוב שבינתיים תבצעי מעקב אחר לחץ הדם. רצוי שתמדדי גם לפני תחילת פעילות גופנית, במידה ולחץ הדם הסיסטולי (המספר הגבוה) מעל 170-180 ממ"כ, ו/או לחץ הדם הדיאסטולי (המספר הנמוך) הוא מעל 95 ממ"כ, אין להתחיל את הפעילות. בזמן הפעילות הגופנית לחץ הדם יעלה ובמידה ותתחילי עם ערכים גבוהים הוא עלול להגיע לערכים לא רצויים. במידה והוא אינו יורד, עליך לפנות לרופא המטפל. במידה ולחץ הדם נמוך מערכים אלה, התחילי בפעילות הדרגתית. חשוב לבצע חימום (הליכה במהירות איטית על ההליכון ללא שידפוע) על מנת שלחץ הדם במאמץ לא יעלה בבת אחת. אינני יכולה להגיד לך על איזו מהירות ללכת מאחר וזה מאוד אינדיבידואלי ותלוי במספר גורמים (כולל האם הלכת בעבר, גובה ומשקל, מגבלות אורטופדיות וכד'). רק אציין כי מהירות הליכה סבירה לגילך היא בין 5-6 קמ"ש. אם אינך בכושר ולא עשית פעילות אירובית עד היום, מומלץ שתתחילי בהליכות של כ- 15-20 דק'. נסי להגיע ל- 30 דקות בהדרגה בשבועיים-חודש הקרוב. היעד שלך צריך להיות לפחות 5 פעמים בשבוע בין 30-60 דק'. נסי להגיע ליעד זה ולאחר מכן, כשיהיה לך קל יותר, תוכלי להגביר את המהירות ולהוסיף שיפועים. שימי לב כי שיפוע גבוה עלול להעלות את לחץ הדם יותר... במידה ותמדדי לחץ הדם בסיום הפעילות, קרוב לוודאי שתראי כי הערכים ירדו. זוהי תופעה נורמלית המתרחשת עקב הרחבת כלי הדם במאמץ, הנשארת לעתים למשך מספר שעות לאחר הפעילות, כך שאם תתמידי בפעילות, לחץ הדם עשוי לרדת באופן כרוני גם כתוצאה המטיפול התרופתי וגם בעקבות הפעילות הגופנית. שיהיה לך בהצלחה, בריאות וכושר, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני