לח"ד

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/11/2013 | 15:13 | מאת: עוז

שלום מספר שאלות בעניין לח"ד. 1. פעילות גופנית אירובית (הליכה) מעלה לח"ד ? מדדתי לח"ד לאחר כשעה הליכה, וזה היה גבוה יותר מהרגיל. 2. איזה מהמדדים עולים בזמן פעילות אירובית ? הדיאסטולי ? הסיסטולי, או שניהם ? 3. חרדה/מתח ידוע כמעלה לח"ד ודופק, האם זה מעלה גם סיסטולי וגם דיאסטולי ? 4. אם באופן רגיל (ללא קשר לפעילות) הדיאסטולי גבולי (מגיע ל 89-90) והסיסטולי תקין, האם ישנה סיבה לכך ? האם יש משהו ספציפי לעשות בכדי להוריד דיאסטולי ? 5. ידוע שפעילות אירובית שמעלה דופק תורמת לבריאות הלב, מה בעצם ההבדל בין אדם שהדופק שלו עולה כתוצאה מפעילות גופנית, לבין אדם שהדופק עולה במצבי סטרס ? בשניהם הדופק עולה. תודה רבה שבת שלום

עוז שלום, תודה על פנייתך. אנסה לענות על כל השאלות: 1. בסיום פע"ג אירובית, ל"ד אמור לרדת (מיד בתום הפעילות, מקסימום לאחר 5 דק'). האם מדדת האותו אימון ספציפי גם לפני האימון? חשוב להשוות את ל"ד לפני ואחרי אימון ולא לל"ד הרגיל. 2. בזמן הפעילות האירובית ל"ד סיסטולי אמור לעלות (עקב תפוקת לב גבוהה יותר) ול"ד דיאסטולי אמור להישאר אותו דבר או לרדת מעט (עקב הרחבת כלי דם). 3. חרדה ומתח עלולים להעלות ל"ד סיסטולי ודיאסטולי כאחד. 4. ישנם אנשים שרק אחד מהמדדים גבוה (סיסטולי או דיאסטולי) בזמן שהשני תקין. יש להתייחס לכך כל"ד לא מאוזן ולהיוועץ עם הרופא לגבי טיפול. ערכים שבסביבות 90 ממ"כ דיאסטולי הינם מעט גבוהים, אך לא תמיד מצריכים טיפול תרופתי, לפעמים שינוי באורחות חיים כגון תזונה ופעילות גופנית תורמים לירידתו. 5. דופק שעולה במצבי סטרס רק מכביד על הלב ומכריח אותו לעבוד קשה ללא סיבה אמיתית. הדופק עולה כתוצאה מהפרשת חומרים כגון אדרנלין אשר מגבירים את הקצב עקב הגברת עצבוב חשמלי ולא מכאני (שרירי). בעוד שפעילות גופנית מפעילה שרירים בגוף הדורשים העלאה בצריכת החמצן לאנרגיה וזוהי הסיבה להעלאת הדופק. העלאת הדופק באה יחד עם תגובות נוספות אשר תורמות ליעילותו של שריר הלב ושאר השרירים בגוף. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני