ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/11/2013 | 11:47 | מאת: מנחם

שלום יעל. עברתי נתוח מעקפים. רציתי לדעת מה אני אמור לעשות כחודש לאחר הניתוח,כלומר לאיזה סוג פעילות אני צריך להגיע. לפני הניתוח עסקתי בריצה.ואני מעוניין לחזור לריצה בהקדם האפשרי.

מנחם שלום רב, ראשית החלמה מהירה. מאחר ואין לי פרטים נוספים לגבי מצבך הרפואי, לדוגמא: האם עברת התקף לב, כמה מעקפים עברת, גילך, גורמי סיכון וכד'... אני אצא מנקודת הנחה שאתה מרגיש בסדר, שאין סיבוכים, ושהפצע מהניתוח מגליד יפה. בחודש הראשון לאחר הניתוח, רצוי לחזור להליכה מידי יום של עד כ- 30 דק' (רצוי ברציפות) ובמסלול נוח (ללא עליות תלולות). מומלץ להצטרף לאחד ממכוני השיקום הקרובים לביתך (רצוי ליצור קשר בהקדם כי ישנם מכונים עם רשימת המתנה), שם תקבל הנחיות להמשך וכך תוכל לחזור לריצה בהדרגה תחת פיקוח רפואי. כמובן שאם אתה מרגיש לא טוב בהליכה, או סובל מכאבים, רצוי לעצור ולהיוועץ ברופא. בברכת בריאות וכושר, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני