דופק לב נמוך מאוד

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/09/2013 | 22:08 | מאת: יורם

שלום יעל. אני בן 46 ואני מתעסק בספורט הרבה מאוד שנים אני במקצוע שלי מאמן כושר אישי לפני כמה שנים התמכרתי לריצות הרוכות ומרתונים בבדיקה שגרתית אמרו לי שהדופק לב שלי במנוחה נמוך מאוד ועומד על 32 [יש לציין שרצתי תמיד עם שעון דופק אך לא יחסתי חשיבות לדופק לב במנוחה ידעתי שהוא נמוך] שלחו אותי לבדיקות כמו וולטר.אקג.אולטרסנד.סיטי ולא גילו כלום בתיעצות עם הרופא הוא אפילו הזכיר לי את המילה קוצב לב לא הסכמתי אבל זה גרם לי פחדים אז הפסקתי לרוץ והיום אני מתעסק רק עם חדר כושר יש לציין שבזמן שרצתי שקלתי 80 קילו עם אחוזי שומן נמוכים רציתי לדעת אם יש לך פרטים בנושא של דופק לב נמוך לספורטאים ואם אני יכול לחזור לריצות

יורם שלום, דופק המנוחה שלך אכן נמוך במיוחד. דופק מנוחה נמוך אינו חריג בקרב ספורטאים אך במקרה שלך אין להסיק מיידית שהוא נובע מכושר גופני גבוה. ישנם מספר ספורטאי עלית בעולם עם דופק נמוך כמו שלך אך ממה שאני מבינה אינך לאנס ארמסטורנג (דופק המנוחה שלו זהה לשלך)... על אף הבדיקות התקינות שציינת אני מבינה את חשש הרופאים מאחר והם רוצים להימנע ממצב בו הלב שלך לא יצליח לספק את כמות הדם/החמצן הנדרשת בדופק כל כך נמוך. אני מציעה שתמשיך להיוועץ ברופאים עד שיימצא פתרון שיניח את דעתם ואת דעתך. לגבי הפעילות הגופנית, אני לא חושבת שאתה צריך להימנע ממנה, אני לא מאמינה שדופק המנוחה שלך עוד ישתנה אבל חשוב שתתייעץ עם קרדיולוג בנושא כי ייתכן והוא יעלה נושאים אחרים שעלולים להוות בעיה. בברכת שנה טובה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני