כאב חד בחזה בעת אימון ריצה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/02/2013 | 06:20 | מאת: רן

יעל שלום, אני בן 43. בריא בדר"כ. אני רץ למרחקים כבר מזה מספר שנים. כיום אני מתאמן לקראת מרתון שיתקיים בעוד כחודש ואני בשיא של העמסה גופנית. באימון הבוקר שהתבצע אתמול קרה לי דבר מוזר. מייד כאשר יצאתי לריצה חשתי כאבי דקירה מאוד חריפים בשריר החזה השמאלי מתחת לבית השחי. כאשר עצרתי הכאב הפסיק מייד. כאשר חזרתי לרוץ הכאב חזר מייד. שמתי לב שאם תוך כדי ריצה אני מחזיק את השריר ולא מאפשר לא לקפוץ אז אין כאב. בהמשך אחרי כ 10 דקות ריצה ולאחר שהגוף התחמם יכולתי לשחרר את שריר החזה והמשכתי לרוץ ללא כאבים. יותר מאוחר בעבודה (לאחר שהגוף התקרר) שמתי לב שבירידה במדרגות זה שוב כואב במידה מסויימת. האם אני צריך לדאוג שיש לי ארוע לבבי? או שזה די ברור שמדובר בשריר? מחר בשבת יש לי ריצת נפח ארוכה של 32 ק"מ ואני רוצה לעשות אותה ללא חששות. תודה מראש

רן שלום, מצטערת שלא הייתי זמינה קודם, אני מבינה שהייתה דחיפות לשאלה והיא וודאי כבר לא רלוונטית. אך במידה וזה עוד יכול לעזור אנסה לענות. כמובן שאף פעם לא הייתי לוקחת סיכון ואומרת למישהו שכאב בחזה הוא שום דבר וכמובן שהייתי מייעצת לך ללכת לרופא. ובכל זאת, מהתיאור שלך התחשוה שלי שאכן מדובר בשריר על סמך כמה דברים. ראשית הזכרת דקירה, לרוב אירוע לבבי מתאפיין בלחץ, צריבה או כאב חזק מאוד ולא דקירה. שנית, התיאור שהכאב נפסק מייד עם המאמץ והתחדש מייד עם המאמץ, גם מרמז על כאב שרירי. בהתקף לב לוקח מספר דקות לאחר סיום המאמץ לכאב לעבור ובעת מאמץ לא משנה כמה היית מחזיק את השריר, הכאב לא היה עובר. אני מניחה שעד עכשיו זה עבר לך. ייתכן שנתפס שריר מהתקררות או מאמץ מוגזם, אך כפי שציינתי קודם, אם זה לא עבר לך רצוי להיבדק אצל רופא. בגילך ובעיקר בגלל שאתה עוסק בספורט אינטנסיבי, אני בטוחה שאתה מבצע בדיקות תקופתיות הכוללות בדיקות דם ובדיקת מאמץ (ארגומטריה). בברכה כושר ובריאות, יעל

14/02/2013 | 21:29 | מאת: רן

תודה יעל, אכן הכאב הולך ודועך.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני