וזו-וגאל סינקופה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/02/2013 | 22:22 | מאת: שחר

יעל שלום, אני בחור בן 25 עם לחץ דם יחסית נמוך ובצבא לפני כ-5 שנים גילו אצלי וזו-וגל סינקופה. חוץ מזה אני בריא בדרך כלל ולא נוטל תרופות. אני מקפיד על פעילות אירובית ( שעה בשבוע של ספינינג ומדי פעם שחייה כאשר מתאפשר). הבעיה שלי היא כזו- בשנתיים האחרונות אני סטודנט ובמהלך מבחנים אני ממש מרגיש רע בבחינות ולוקח לי בערך 15-20 דקות מתחילת הבחינה לייצב את לחץ הדם שלי ולמנוע התעלפות( דבר אשר התרחש פעם אחת). אני יודע שיכול להיות שתגידי לי שהבעיה היא אולי חוסר ביטחון בחומר הלימוד, דבר המחמיר את תופעה אבל זו לא הבעיה. האם יש לך דרכים נוספות להתמודד עם התופעה?

שחר שלום, אני ממש מצטערת אבל אינני רופאה, עליך לפנות לרופא המשפחה. בברכת בריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני