פעילות אחרי אימון כפול

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

30/08/2012 | 07:03 | מאת: מתן

שלום יעל רציתי לשמוע דעתך אני מסיים אימון כדוסל שעה וחצי, לאחר מכן קצת מתיחות, ואז מגיע לחדר כושר ומבצע אימון על כל שרירי הגוף, כמה חומצת חלב אני צובר? האם הרבה, או שכל פעילות הכי קלה מפנה את חומצת החלב מהשריר? 2.האם לאחר האימון הכפול אני יחזור בהליכה קלה הביתה של 8 דק'', ויבצע בבית 5-6 דק מתיחות זה יהיה פעילות נכונה? או יש לך דרך אחרת לסיים? 3.אני יודע שמומלץ לשתות משקה איזוטוני במהלך האימונים, אבל אם לדוגמא אין לי אפשרות לשתות משקה שכזה במהלך האימון אלא רק שאני חוזר הביתה, האם תיהיה לזה תועלת? תודה רבה

מתן שלום, אומנם אינני עוסקת הרבה בתחום הזה, אנסה לענות לך כמיטב יכולתי. לגבי חומצת החלב - הגוף מיצר חומצת חלב בכל עת של פעילות גופנית ומפזר אותה. הגוף מתחיל לצבור עודפים של חומצת חלב כאשר הפעילות היא נמרצת ו/או ארוכה מאוד, כך שקצב פיזור חומצת החלב מהשריר איננו עומד בקצב הייצור שלה ואז מרגישים את הכאבים בשרירים שלבסוף מונעים את המשך הפעילות. אם אינך מגיע למצב הזה, אזי שאין בעיה לבצע את הפעילות אותה אתה מבצע. מאחר ואתה מבצע אימון בחדר כושר לאחר אימון כדורסל ארוך, יש להיזהר מפציעות עקב עומס על שרירי ומפרקי הגוף ועייפות. המשקה האיזוטוני אמור להחזיר נוזלים ומינרלים לגוף שאבדו במהלך האימון. מאחר והאימון שלך ארוך, חשוב שלפחות תדאג לשתות מים לפני, במהלך ובסיום האימון. את המינרלים תוכל להחזיר באמצעות המשקה בבית או באמצעות המזון. לרוב משקה איזוטוני מומלץ לאימונים אירוביים הארוכים משעתיים, בהם מאבדים כמויות גדולות של מים ומלחים. מקווה שעזרתי, בברכה,יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני