ניתוח מעקפים חזרה לשגרה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

25/06/2012 | 21:58 | מאת: ר.ש

בן 45 לאחר ניתוח מעקפים ללא ארוע לב. רצתי לפני הניתוח. מתי מומלץ לחזור בהדרגה לריצה? ומה לגבי רכיבת שטח? תודה

שלום רב, ראשית החלמה מהירה. החזרה לריצה מותנית בכמה דברים: 1. האם הניתוח מחלים כראוי? לשם כך צריך לראות כירורג לביקורת מספר שבועות לאחר הניתוח שיבדוק את אזור הצלקת ויראה שאין זיהום או בעיה בהחלמת עצם החזה. 2. מהו המצב כיום. בדרך כלל מקובל לבצע בדיקות כגון אקו ובדיקת מאמץ כמספר שבועות לאחר הניתוח להעריך את תפקוד הלב ולבדוק את דרגת המאמץ אליה אתה יכול להגיע ללא סימנים קליניים או ב- א.ק.ג. באופן כללי רצוי להימנע ממאמצים של פלג גוף עליון כ- 6 שבועות. לאחר מכן חשוב לחזור להפעלה רגילה של פלג גוף עליון בהדרגה אך ללא עומסים גבוהים (ריצה מהווה עומס גבוה על כל הגוף). בדרך כלל אני לא ממליצה חזרה לריצה ב- 3 החודשים הראשונים(!). לאחר מכן זה מאוד תלוי במטופל ויש כאלה שאחכה איתם גם 6 חודשים או יותר (אפילו אם רצו לפני כן). ההחלטה שלי מסתמכת על ההיכרות האישית שלי איתם ועם תוכנית האימונים שלהם אצלי בשיקום הלב ובדיקת המאמץ אותם הם מבצעים במסגרת שלנו. לכן קשה לי לומר לך בוודאות מתי כדאי שתחזור לריצה, אך בהחלט הייתי ממליצה לחכות לפחות 3 חודשים ואז להתייעץ עם רופא. לגבי רכיבת שטח, ההמלצות בדרך כלל דומות. יש להימנע מפעילות זו בחודשים הראשונים מחשש לנפילה ופציעה באזור הניתוח ומאמץ רב על פלג גוף עליון כפי שרכיבה זו מהווה. ייתכן והייתי מחכה קצת יותר, מאחר ורכיבת שטח מהווה לא רק סכנה לפציעות ועומס מכני על אזור הניתוח אלא גם עומס רב על שריר הלב עצמו הכולל שינויים חדים בדופק ולחץ דם. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני