דפיברלטור

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

24/11/2008 | 08:15 | מאת: אבי

היי אני בן 32 מושתל דפיברלטור 3 שנים עקב הפרעות קצב דופק מהיר השאלה שלי היא אני אמור להתחתן עוד 4 חודשים והשאלה היא האים יש מצב שהמכשיר יכנס לפעולה עקב התרגשות או מתח במהלך החתונה ומה אפשר לעשות תודה

אבי, ראשית מזל טוב! כאשר יש דיפיברילטור ישנה תמיד הסכנה בהגעה לדופק המקסימלי אליו מוכתב המכשיר (מה שנקרא upper limit, או שוק חשמלי ב-VT, או ב- VF) ואז לקבל את השוק החשמלי. ראשית עליך לברר מהו הדופק בו תקבל שוק חשמלי ולהימנע מלהתקרב אליו בחיי היומיום (הוא בדרך כלל גבוה מאוד). שנית, מומלץ שאם אינך מבצע פעילות גופנית סדירה, שתתחיל ללכת מידי יום כ- 30-60 דק' בקצב בינוני (להתחיל בהדרגה מקצב איטי ולהעלות עם הזמן) ובמשך הזמן (יש לך מספיק זמן עד החתונה), הכושר ישתפר והדופק לא יעלה מהר במאמץ (ותוכל לרקוד ולשמוח ביום חתונתך...). כמובן שבמתח והתרגשות קשה מאוד לשלוט, אך אינני מאמינה שדופק עולה כל כך גבוה מהתרגשות, הוא בדרך כלל עולה ב- 30-40 פעימות מעל דופק מנוחה רגיל. מקווה שעזרתי, בברכת מזל טוב! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני