עזרה מיעל

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/05/2012 | 03:13 | מאת: שבי

אני מאמן כדורגל קבוצת ילדים בני 13, זה החימום שהילדים עושים כ20 דקות(בערך) לפני משחק של 70 דקות: ריצה של 8 דקות עם תרגילים דינאמיים(הרמת ברכיים,עקבים לישבן ריצה צידית וכו'). מתיחות של 4-5 דקות הכוללות מתיחות סטאטיות קצרות והנפות רגליים למעלה ולצדדים. לאחר מכן מבצעים 10 דקות פסים עם כדור בתנועה. כמובן שאני נותן להם לשתות כל כמה דקות. שאלתי היא: השחקנים שיושבים בספסל שביצעו את החימום שרשמתי, כמה זמן לוקח לגוף שלהם להתקרר במזג אוויר נעים?,(עד הגעה למצב שיצטרכו לבצע חימום דינאמי מחדש לפני שיכנסו למשחק)?? כמובן שאני אומר לאלה שבספסל לשים חולצה ארוכה עם ניהיה קריר תודה על כל עזרה

שבי שלום רב, השאלה היא מהי מטרת החימום. אם המטרה היא העלאת הדופק,הכנת הגוף למאמצים והזרמת הדם במפרקים והשרירים, אזי שכעבור כ- 10 דקות גופם כבר חוזר למצב מנוחה כמעט ויש צורך בחימום דינמי מחדש לפני כניסתם למשחק, אך הוא יכול להיות קצר יותר ולכלול מספר דקות של חימום דינמי בלבד. אם המטרה היא מניעת פציעות, אזי שישנם האומרים שחימום בכלל לא מונע פציעות או שרירים תפוסים, כך שאין משמעות גדולה מידי או סיבה להשקיע זמן רב בשנית לאחר שהתקררו. יפה מאוד שאתה מקפיד על שתיית מים ולבישת חולצה במזג אוויר קריר. שיהיה בהצלחה במשחקים! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני