דופק איטי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/02/2012 | 22:34 | מאת: אור דרורי

שלום לך דוקטור שמי אור אני בת 20..מעשנת...ולא מתעמלת :[ היה לי בעבר הסטוריה של חרדות עם הרגשה של דופק לא סדיר או דפיקות לב מהירות וטיפלתי בזה והתמודדתי עם זה יפה. מה שקורה לי לאחרונה דיי מלחיץ אותי..כשאני ישנה יותר מדי אני מרגישה כאילו אני עומדת להתעלף,ומרגישה שהדופק שלי איטי...מין תחושה של שקיעות כזאת. זה קרה לי בעבר ביום כיפור והבנתי מהרופא שזה מחוסר שתייה ותזונה.. אתמול ישנתי צהריים משעה 4 עד 7 בערב..ואז התעוררתי וחזרתי לישון עד 10 בבוקר קמתי עם אותה הרגשה גם באמצע הלילה של דופק איטי כאיל ואני מתעלפת... עברתי בעבר אקו לב והולטר לה וא.ק.ג שיצאו תקינים.. יש סיבה לדאגה? והאם יש אפשרות שזה בגלל חוסר שתייה או שינה מרובה???

שלום רב, ראשית אינני רופאה ואכן חשוב שתתיעצי עם רופא לגבי הבעיה שלך. את יכולה לבדוק את הדופק שלך בעצמך בזמן שאת חשה את הדופק האיטי או הלא סדיר שתארת. שימי שתי אצבעות על שורש כף היד (בהמשך של האגודל) ותספרי את פעימות הלב במשך דקה. תוכלי לראות מהו הדופק והאם הוא סדיר (אם אין קפיצות בין הפעימות). דופק נורמלי הוא בדרך כלל בין 60-80 במנוחה. לעתים מה שמרגישים לא מייצג את הדופק האמיתי ולכן כדאי למדוד. על אף שתחושת עילפון יכולה לנבוע מדופק מאוד איטי (לרוב מתחת 40 או 50) ייתכן ותחושת העילפון לא קשורה לדופק ויותר קשורה לדברים אחרים (כפי שציינת תזונה, שתייה, ירידה בלחץ דם, מחסור בברזל ועוד דברים רבים נוספים). כפי שאמרתי, רצוי שתבררי את העניין עם רופא המשפחה שיוכל להפנות אותך לבדיקות חוזרות ו/או בדיקות נוספות על מנת להבין מהו הגורם לתחושות אלה. בלי שום קשר (ועם קשר) אני כמובן ממליצה מאוד על הפסקת העישון (את מאוד צעירה!) והתחלת פעילות גופנית סדירה. אין לי ספק שזה המפתח לבריאות ולהרגשה טובה! בהצלחה, יעל

10/02/2012 | 13:05 | מאת: אור דרורי

תמיד מדדתי והוא היה על 60 ..אף לא פעם מתחת. התחושה אבל בין פעימה לפעימה כאילו היא איטית נורא...

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני