שיקום לאחר צינטור טיפולי עם סטנטים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

02/11/2008 | 17:32 | מאת: עמי

ליעל שלום, אני בן 55, לא שמן במיוחד ואוכל בדר"כ אוכל בריא ומאוזן. עישנתי כ-3 סיגריות ליום עד לפני 3.5 חודשים במשך 36 שנים. עברתי לפני שבוע צינטור של עורקי לב: פתחו לי בבלון שתי סתימות בעורק עוקף שמאל(cx mid) ושמו לי שני סטנטים. עלו על כך לפני שקבלתי התקף לב וגם לא היו לי כאבים בחזה, רק שני אירועים של כמעט התעלפות היו הסימנים המוקדמים ובגללם הגעתי בהתחלה לבדיקות לב בקופ"ח. הבדיקות היו בסדר פרט לבדיקת מאמץ(ראו צניחות st)משם שלחו אותי לבדיקת מיפוי לב ומצאו שיש סתימות מסוימות בעורק עוקף. יש לי מזה שנים בעיית קרישיות יתר של הדם ולפיכך אני לוקח קומדין ואספירין וכן יתר לחץ דם שמאוזן ע"י תרופות. אשמח לקבל ממך המלצות שיקומיות. תודה, עמי

עמי שלום, תודה על פנייתך. שאלתך כללית מידי ואני אתקשה לתת לך את כל ההמלצות בפורום. ראשית אני מפנה אותך לשני מאמרים שפירסמתי בדוקטורס לגבי הפעילות הגופנית המומלצת לאחר אירוע לב/צנתור/ניתוח מעקפים. תוכל למצוא את המאמרים לפי ההנחיות הבאות: 1. "פעילות גופנית: תשומת לב ללב". נמצא בפורום זה מצד שמאל תחת הכותרת "עוד בנושא". מאמר זה מכיל את ההמלצות באופן כללי עם מספר דגשים. 2. "הפעילות הגופנית שתשמור לך על הלב" - תקליד ביטוי זה בגוגל ותמצא את המאמר. מאמר זה מדבר על המתכון לפעילות גופנית באופן מפורט עם דגשים לחולי לב. שנית, אני רוצה להוסיף מספר דגשים הקשורים למצבך האישי: 1. רצוי שכבר עכשיו תתחיל הליכות (אם עוד לא התחלת) בשטח מישורי בין 10-15 דק' ותעלה את משך הפעילות בשלושה שבועות הקרובים בהדרגה ל- 30 דק'. הקצב הינו איטי -בינוני. 2. אני ממליצה בחום שתפנה למכון לשיקום לב הקרוב לאזור מגוריך. שם תיענה על כל צרכיך, אם הרפואיים ואם הרגשיים. ברוב מכוני השיקום ישנה דיאטנית שתוכל לעקוב אחר התזונה שלך. 3. עליך לשים לב לכל סימן חריג בתחושה בזמן הפעילות (עייפות, קוצר נשימה, כאבים בחזה וכד'). רוב ההיצרויות החוזרות מתרחשות בחודשים הראשונים שלאחר הצנתור. 4. בחודש הקרוב אל תתן לדופק שלך בזמן מאמץ לעבור את ה- 20 פעימות מעל לדופק המנוחה. לאחר מכן תנסה להגיע לדופק הגבוה ב- 30 פעימות מעל דופק המנוחה. 5. מומלץ לבצע חימום ארוך (הליכה בקצב איטי למשך כ- 10 דק') לפני העלאת קצב ההליכה. 6. לא מומלץ כרגע לרכב על אופניים (שאינן נייחות) או לשחות. בנוסף אין לבצע כל ספורט אשר דורש מאמצים מוגזמים (כדורסל, טניס וכד'). מקווה שהייתי לעזר, אל תהסס לפנות אליי עם שאלות נוספות. בברכת כושר ובריאות, יעל 3.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני