ספורט לאחר דום לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/12/2011 | 17:48 | מאת: אבי

לאחר דום לב והשתלת דפיברילטור לפני 3 שנים.6 פעמים בשבוע הליכות 40 דקות משולבות בריצה בקצב איטי.האם הדבר מסוכן?לפני דום הלב עסקתי בספורט שנים בעיקר הליכות אך גם בריצות בעיקר בעליות.לתשובתך אודה

אבי שלום רב, על מנת שאוכל לענות תשובה יותר מפורטת חסרים לי מספיר פרטים כגון: 1. גילך 2. האם יש גורמי סיכון נוספים: סוכרת, יתר לחץ דם, עודף משקל 3. האם אתה מבצע בדיקות של ICD באופן קבוע? מתי הפעם האחרונה? 4. לאיזה דופק אתה מגיע באימון? (גם בריצה וגם בהליכה) 5. לאיזה דופק מכוון המכשיר שלך (כלומר, באיזה דופק המכשיר נותן מכת חשמל)? 6. האם אתה עדיין סובל מהפרעות קצב לעתים? 7. כמה זמן אתה כבר פעיל באופן זה? באופן כללי, נשמע כי אתה פעיל מצוין. הדאגה במצב שלך בדרך כלל היא הפרעות הקצב. אם אין הפרעות קצב יש לבדוק את הדופק אליו אתה מגיע וכמובן לא להתקרב לדופק אליו מכוון המכשיר. אני מציעה שאם לא היית לאחרונה בביקורת אצל קרדיולוג ו/או קוצב, לקבוע תור ולראות שהכל בסדר (אפשר גם לבצע בדיקת מאמץ ולראות איך המכשיר מגיב למאמצים גבוהים יחסית). סך הכל, גם לאנשים שעברו דום לב ויש להם מכשיר, אין איסור מוחלט לרוץ ריצה קלה, אך כדאי לוודא את כל הדברים שהזכרתי קודם על מנת לנקוט במשנה זהירות. אשמח לסייע בהמשך לאחר שיהיו לך פרטים נוספים. בברכה, יעל

13/12/2011 | 07:48 | מאת: אבי

ליעל תודה על תשובתך המהירה.אני בן 52.גובהי 180 ומשקלי 88 קג.מבצע בדיקות המכשיר אחת לששישה חודשים.בדיקה אחרונה לפני כ 5 חודשים.הדופק שאליו אני מגיע אני מעריך 90 בריצה מפני שאז מתחיל לי קצב לב מהיר ומפחיד אותי לא לקבל מכת חשמל ואז אני מאיט.אני מאד סובל מקצב לב לא סדיר ללא קשר לספורט וכל הטיפולים עד כה לא עוזרים.אני פעיל כך כשנה.מקווה שעניתי לשאלותייך ולתשובתך אודה.שיהיה לך יום טוב.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני