אמצעי התאוששות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

11/12/2011 | 22:30 | מאת: אנה

יש אנשים שמתמשים בטכניקות כמו מקלחות מים חמים, קונטרסים של מים חמים וקרים, סאונה וגקוזי, על מנת להגיע לזרימת דם משמעותית יותר אל השריר. מדוע חשוב לגרום להזרמת דם גדולה לשרירים אחרי אימון, או החלמה מפציעה לדוגמא? מה זה עוזר לשרירים שיש הרבה יותר דם באזור? 2.קראתי מאמר על שימוש בטכניקה של מים חמים וקרים לאחר אימון כושר גופני והיה רשום שם:שימוש במקלחת זו משפרת את חילוף החומרים בשריר" תוכלי להסביר לי בפשטות מה זה אומר שיפור חילוף החומרים בגוף? תודה רבה מאנה

אנה שלום, אולי לא שמת לב אבל כבר שאלת אותי על נושא המקלחות. אני חושבת שאת נותנת משמעות גדולה מידי למקלחות האלה. הן ממש לא חלק עיקרי של האימון. יותר חשוב להתאמן ולבצע מתיחות כמו שצריך. לאחר אימון, השרירים שפעלו באימון עדיין עובדים במרץ להחזרת מאגרי האנרגיה שהם איבדו. על מנת שהם יחזירו את מאגרי האנרגיה הם צריכים עוד אנרגיה כדי לבנות שריר, לבנות מאגרי גליקוגן (פחמימות) בשריר וכד'. מכיון שלפעולות אלה נדרשת אנרגיה, הזרמת הדם לשריר מספקת להם חלק מהאנרגיה ובכך תורמת להחזרת המאגרים (ההתאוששות). חילוף החומרים זהו כל תהליך בגוף שצורך אנרגיה, חילוף החומרים לאחר אימון מוגבר בשרירים. ככל שאדם מאומן יותר, חילוף החומרים שלו משתפר כי יש לו בגוף יותר "תחנות אנרגיה". המקלחות בפני עצמן אינן משפרות חילוף חומרים אלא רק מגבירות את זרימת הדם באופן זמני. בהצלחה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני