תחושת מוזרה באיזור הלב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

23/11/2011 | 15:04 | מאת: ראמי

אני בן 36.5 לפני שנה עשיתי בדיקות לב במאמץ+הולטר+אגג (לאחר שהתלוננתי שיש לי כאבים באזור החזה) ולפי טענת הרופא שהכל בתחום הנורמה והכל תקין. איתמול בלילה ולפעמים בכלל אני מרגיש משהו נקודתי באיזור החזה שמקרין מצד הגב צורב (וזה קורה לפעמים בזמן שאני מתרגש כצת!!) זה נורא מדאיג אותי. לציין שאני עושה ספורט משתדל כ-4 פעמים בשבוע.ולפעמים יוצא פחות. אציין גם שלפני שנתיים גילו אצלי פריצת דיסק (סובל מכאבים לעתים ),לפעמים מתעורר גם מרגיש שבקצה האצבעות מרגיש הירדמות נימול. מה המלצתך בנושא?אתה ממליץ על בדיקה מיוחדת וכדו' תודה מראש.

ראמי שלום, אפשר להבין את דאגתך, זה בהחלט לא נעים שיש כאבים באזור החזה, בדרך כלל חושבים שזה מהלב. אינני רופאה וכמובן שאי אפשר לאבחן אותך דרך האינטרנט. אני ממליצה ששוב תפנה לרופא והוא יוכל להפנות אותך לבדיקות (לאו דווקא שקשורות ללב, על אף שעברה שנה וחצי וייתכן שצריך לחזור על בדיקות אלה שוב). ישנם מספר גורמים הקשורים למחלות לב שעליך לקחת בחשבון: 1. סיפור משפחתי של אירוע לב, כגון הורים או אחים שעברו בגיל צעיר יחסית אירוע לב 2. האם יש לך גורמי סיכון כגון לחץ דם גבוה, מעשן, כולסטרול, סוכרת או סובל מהשמנת יתר. 3. האם אתה סובל מכאבים אלה בזמן האימונים שלך? במידה וענית על יותר מאחד מסעיפים אלה כן, הם מעלים אץ הסיכון למחלת לב, אך זה לא אומר שזה מה שיש לך! אכן ייתכן שיש קשר לבעיות בעמוד השדרה (עמוד שדרה צווארי או חזי). ייתכן וזה קשור לזה שאתה מתרגש וזו התגובה שלך למצבים אלה. במידה וכאבים אלה מופיעים לך בזמן המאמץ, יש לעצור את הפעילות ולפנות לרופא המטפל. מאחלת לך שתרגיש טוב, יעל

24/11/2011 | 06:54 | מאת: ראמי

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני