שיקום בחדר כושר אחרי ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

09/11/2011 | 08:41 | מאת: חנוך, בן 60.

יעל שלום, עברתי ניתוח מעקפים לפני 8 שבועות. מהלך הניתוח היה תקין, פרט לאשפוז נוסף של 8 ימים, שבועים אחרי השחרור מבית החולים. האשפוז הנוסף היה עקב זיהום קל. אני חוזר לאט, לאט לפעילות גופנית, הולך כל יום ברגל למרחק של 2-3 ק"מ בקצב טוב של 6 -5 קמ"ש. בעבר הלכתי למרחק של 6-8 ק"מ בקצב מעט טוב יותר. המנתח והקרדיולוג המליצו לי על מכון לשיקום לב, הניתן למנותחים בחינם למשך 6 חודשים. יש לי בעיה עם חדרי כושר, לפני מספר שנים זכיתי במנוי לחצי שנה בחדר הכושר של כפר המכביה. כמעט ולא ניצלתי את המנוי בגלל הריחות בחדר הכושר אשר לא הצלחתי לסבול. קראתי בפורום שיש לך קובץ עם תרגילים טובים אחרי ניתוח, כמו כן אם אשלח לך את המייל שלי למייל: [email protected] תוכלי לשלוח לי קובץ זה. אודה לך מאוד על הסכמתך.

חנוך שלום, ראשית החלמה מהירה. אני בכל זאת ממליצה לך בחום ללכת לשיקום לב. מאחר ומגיע לך 3 חודשים ללא תשלום (ואחר כך בהשתתפות נמוכה של 100+ ש"ח לחודש למשך כמעט שנה), אין לך מה להפסיד. חוץ מזה, מניסיוני, מי שכבר מגיע לשיקום לב נשאר לפחות למספר חודשים עד אשר הוא חוזר לכושר גופני טוב ומקבל את הכלים (והביטחון) לחזור לחדר הכושר. מה שאתה עושה היום באופן עצמאי נשמע לי מצוין ובקצב הנכון בשבילך, המשך כך. אם תצטרף לשיקום לב, תקבל הנחיות לפעילות נוספת ותרגילים נוספים המתאימים למצבך. לגבי התרגילים, הם אינם תחליף לפעילות האירובית, אלא בנוסף ולכן המשך לבצע את הפעילות האירובית בנוסף לתרגילים. את התרגילים תוכל למצוא באתר שלי: www.shikumlev.co.il תחת הכותרת "תרגילים". אלה תרגילים המיועדים לאחר אירוע לב ו/או ניתוח. מקווה שסייעתי, אל תהסס לפנות אליי שוב לשאלות נוספות. בברכה, יעל

11/11/2011 | 06:09 | מאת: חנוך, בן 60.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני