ירושלים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/08/2011 | 13:59 | מאת: דורית

שלום. לפני חודשיים עברתי צינתור והוחדרו שני סטנטים. לפני חודש נאלצתי לעבור צינתור נוסף . בפעם הראשונה דרם היד ובפעם השניה דרך המפשעה. מאז אני סובלת מכאבים ברגל אפילו במאמץ קל (עליה במדרגות, הליכה קצרה, ובודאי שבהליכה במקום משופע). זה מתסכל מכיון שאני אדם שרגיל לפעילות גופנית ומה עוד שכעת זה עוד יותר חשוב. מה דעתך ? יש משהו שעלי לעשות ?

שלום דורית ראשית אני מאחלת לך החלמה מהירה. האם ידוע לך ממה נובעים הכאבים ברגל? האם זה בעקבות הצנתור (האם יש שטף דם מקומי או משהו דומה?)? מהו הכאב אותו את מתארת? האם הוא במקום מסוים (ירך, שוק, כף הרגל?)?. קשה לי לתת לך תשובה ללא הסבר מדויק של סוג הכאב. אם הכאב הוא מסוג של שריר שמתעייף בזמן המאמץ, אני מאמינה שהזמן יעשה את שלו. בינתיים המשיכי ללכת מרחקים קצרים עם הפסקות לפי הצורך. כאב כזה יופיע בשתי הרגליים, הוא ימוקד באותו איזור שמתאמץ, למשל בשרירי הירך בזמן עליה... במידה והכאב אינו מרגיש לך כתוצאה מעייפות שריר או ירידה בכושר הגופני (כגון כאב רק ברגל אחת, כאב במקום קבוע, או שטף דם מקומי), אנימציעה לך לפנות לרופא בהקדם. לעתים לאחר צנתור ישנן תופעות שלא אמורות להופיע וכדאי לך שרופא יבדוק אותך. במצב כזה, אל תתאמצי לבצע פעילות הגופנית, אלא חכי לחוות דעת הרופא והמתיני לאישור לחזרה לפעילות גופנית. בנוסף, אני מאוד ממליצה לך להצטרף למכון לשיקום לב הקרוב לביתך, מאחר ולאחרונה צנתור נכנס לסל הבריאות כזכאות לשיקום לב! במכון לשיקום הלב יוכלו לסייע לך לחזור לפעילות גופנית רגילה תחת פיקוח ותמיכה של צוות רב מקצועי. מידע על מכוני שיקום לב תוכלי למצוא באתר: www.shikumlev.co.il בחלק של "שיקום לב בארץ". בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני